Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014

Η Ισπανία διαφημίζει την ανταγωνίστρια Ελλάδα!

Τον γύρο της Ισπανίας και όλου του κόσμου, συνεχίζει εδώ και πάνω από ένα χρόνο, αυτό το εκπληκτικό βίντεο που φτιάχτηκε με σκοπό να αναδείξει την προσφορά του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στην ανθρωπότητα. 
Μάλιστα, όπως σημειώνει ο καλός συνάδελφος Άρης Ασσαργιωτάκης, όταν ένα τέτοιο βίντεο δημιουργείται από μια χώρα ανταγωνιστικά τουριστική προς τη δική μας, η αξία του είναι μεγαλύτερη! 
Εικόνες από τα ελληνικά νησιά, την ύπαιθρο, το ηλιοβασίλεμα, τα αρχαία Μάρμαρα που βρίσκονται διάσπαρτα στην ελληνική επικράτεια, συνθέτουν αυτό το εξαιρετικό βίντεο που αποτελεί μια όμορφη ολιγόλεπτη διαφήμιση της χώρας μας. 
Το κείμενο που συνοδεύει το βίντεο και το οποίο έχει κανείς τη δυνατότητα να διαβάσει και στα ελληνικά, επιλέγοντας την αντίστοιχη ένδειξη κάτω δεξιά στο βίντεο, εκφωνήθηκε από τον ελληνιστή Πέντρο Ολάγια στην Ημερίδα Κλασσικού Πολιτισμού του Σαγούντο της Ισπανίας, με αφορμή την πρόταση κατάργησης του μαθήματος των Ελληνικών στην ισπανική εκπαίδευση.
>>> Δηλαδή, όπως... ακριβώς αντιδρά η Ακαδημία Αθηνών, όταν βλέπει να βιάζεται ασυστόλως η Γλώσσα μας, εδώ και δεκαετίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου