Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014

ΣΗΜΕΡΑ >>> 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα ΜΜΕ

Η ώρα της μεγάλης σύγκρουσης έφτασε και από σήμερα οι Έλληνες δημοσιογράφοι και όλοι οι άλλοι που εργάζονται στον Τύπο, καλούνται να αγωνιστούν για να μην περάσει η τροπολογία-ντροπή για τη Δημοκρατία, την ελευθεροτυπία, αλλά και για την κυβέρνηση και εκείνους τους βουλευτές που την ψήφισαν. 
Κάποια στιγμή, ακόμη και οι πιό "καλοβολεμένοι" ή "ψύχραιμοι" του χώρου μας, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι δημοσιογράφοι, όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. 
Το "δεν βαριέσαι!", ας το ξεχάσουμε κι ας σταθούμε δίπλα στα σωματεία μας για κοινούς αγώνες. Αρκετά "ευγενικά" φερθήκαμε μέχρι τώρα. Ας κινητοποιηθούμε, όσο είναι καιρός ακόμη... 
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών και Ενώσεων στον χώρο του Τύπου, κηρύσσουν 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλα τα ΜΜΕ – έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και ηλεκτρονικά–, από τις 10 πμ σήμερα Τρίτη 5 Αυγούστου 2014 έως τις 10 πμ αύριο Τετάρτη 6 Αυγούστου, αντιδρώντας στην εν κρυπτώ και κατά παραγγελία των μιντιαρχών πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καταλύσει σε μια νύχτα δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών. 
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της κυβέρνησης έρχεται να προστεθεί στη γενικευμένη επίθεση που έχει εξαπολυθεί τα τελευταία χρόνια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. 
Με την συγκεκριμένη τροπολογία επιτρέπονται συγχωνεύσεις μέσων και ομίλων ΜΜΕ με πρόσχημα τη μείωση του κόστους, διευκολύνοντας υπερδανεισμένους επιχειρηματίες να βρουν σανίδα σωτηρίας. 
Με το ισχύον καθεστώς υπάρχουν ρήτρες που απαγορεύουν την συγκέντρωση ΜΜΕ σε χέρια ολίγων και τη δημιουργία ολιγοπωλίων. Με το νέο καθεστώς, οι μεγαλοϊδιοκτήτες θα μπορούν χωρίς περιορισμούς να κατέχουν όσα ΜΜΕ οποιασδήποτε μορφής και με όσους εργαζόμενους επιθυμούν. 
Οι συγχωνεύσεις αναμένεται να οδηγήσουν σε μαζικές απολύσεις και συρρίκνωση προσωπικού καθώς στο ελάχιστο προσωπικό της επιχείρησης θα συνυπολογίζονται πλέον οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα του ομίλου. 
Ζητάμε την απόσυρση των διατάξεων εκείνων που επηρεάζουν αρνητικά τις εργασιακές σχέσεις και οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη χειραγώγηση την ενημέρωση. 
Καλούμε τους εργαζόμενους στην ενημέρωση, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους για να ματαιώσουν στην πράξη όλες τις παραπάνω μεθοδεύσεις.

1 σχόλιο: