Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Έφυγε ξαφνικά και ο Νίκος Ζερβονικολάκης...



Θανατικό έχει πέσει στην ελληνική δημοσιογραφική οικογένεια παραμονές Δεκαπενταύγουστου...
Μετά τις πρόσαφτες απώλειες της Βενετίας Κεραμοπούλου (69) και της Μαριάννας Καραθανάση (32), το κακό τρίτωσε πριν λίγες ώρες, όταν έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, στα 66 του χρόνια, ο καλός συνάδελφος Νίκος Ζερβονικολάκης. Άφξσε πίσω του την σύζυγό του και επίσης συνάδελφο Έφη Καραγεώργου και τον γιό του τον Ορέστη. 
Ο Νίκος είχε γεννηθεί το 1948 στο Λάστρο της Σητείας, ενώ σπούδασε Πολιτικές και Οικονοµικές Επιστήµες στη Νοµική Σχολή του Πανεπιστηµίου Αθηνών. Γρήγορα όµως τον κέρδισε η δηµοσιογραφία, την οποία υπηρέτησε πιστά επί δεκαετίες.
Δούλεψε σε πολλές αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά (Βήµα, Έθνος, Ελευθεροτυπία, Πάνθεον, Εικόνες). Εργάστηκε επίσης στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.
Ανήσυχο πνεύµα µε πολυσχιδή ενδιαφέροντα πραγµατοποίησε πολλές δηµοσιογραφικές αποστολές στην Ευρώπη κυρίως και την Αφρική, ενώ ακατάβλητο ήταν το πάθος του και για τη φωτογραφία.
Υπήρξε, όμως, και επίµονος ιχνευτής λαογραφικών στοιχείων και στιγµών από τη µικροϊστορία δεκάδων τόπων της Ελλάδας. Κάποιες από τις συλλογές του εξέθεσε σε τρεις ατοµικές εκθέσεις, µε φωτογραφικά θέµατα από τις Κυκλάδες και την Κρήτη. 
Ο Ζερβονικολάκης άφησε πίσω του περισσότερα από 10 βιβλία, μεταξύ αυτών, τα «Ιεροί τόποι των αρχαίων Ελλήνων» (2004), «Ταυροκαθάψια» (2003), «Τουαρέγκ» (2000), και «Πόρτο. Ο Ιούλιος µε τα κοχύλια» (1993). 
Τα τελευταία χρόνια διατηρούσε προσωπικό ιστολόγιο , όπου δηµοσίευε κείµενα και φωτογραφίες από τα ταξίδια του κ.ά. Και ποτέ δεν σταµάτησε να ενδιαφέρεται για την πολιτική και την οικονοµία, και κυρίως για τα κοινωνικά θέµατα, για τα οποία αρθρογραφούσε συχνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου