Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Σάλος στη Νέα Υόρκη με "επώνυμο" ελληνικό ελαιόλαδο


Απόκομμα από το περιοδικό "Estiator" της Ν. Υόρκης, με σχετικό δημοσίευμα. Άλλες αναφορές ΕΔΩ

Ν. Υόρκη, 12.
Αναρίθμητες οι ετικέτες με τις οποίες το ελληνικό ελαιόλαδο κυκλοφορεί στην αγορά των ΗΠΑ. Φυσικά αμέτρητοι και οι εισαγωγείς Έλληνες και ξένοι. Όμως…
1. Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από όλες αυτές τις ονομασίες που κοσμούν τα τρίλιτρα τενεκεδάκια που κατά σωρούς στοιβάζονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ;
2. Ποια μπορεί να είναι η ποιότητά τους;
3. Πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η ένδειξη της ετικέτας;
Του
Ντένη Κονταρίνη
Λυπηρό παράδειγμα η ελληνική εισαγωγική εταιρεία Kangadis Food Inc. της οποίας ένα προϊόν είναι και το ελαιόλαδο Capatriti και το οποίο την έχει... φορτώσει με τρεις μηνύσεις στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης και με το ποσό των 5.720 000 δολαρίων!
Πέρυσι είχαν προηγηθεί οι δυό πρώτες μηνύσεις, ενώ μια τρίτη κατατέθηκε στις 27 του περασμένου Ιουνίου.
Σύμφωνα με δημοσιεύσεις του περιοδικού Estiatorεύχη Ιουλίου και Αυγούστου) και στις τρεις μηνύσεις καταγράφεται η κατηγορία ότι η εισαγωγική εταιρεία Kangadis Food Inc. διακινούσε τρίλιτρους τενεκέδες ελαιολάδου Capatriti με την ένδειξη “100% Pure Olive Oil”, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για “Olive Pomace Oil”. όπως αναφέρεται στις μηνύσεις.
Η τρίτη μήνυση κατετέθη από τον Ben Gregory Triestman, κάτοικο του Woodstock της Νέας Υόρκης και αναφέρεται σε παραβάσεις νόμων και κανονισμών από την εισαγωγική εταιρεία.
Ο μηνυτής ζητά να του επιδικαστεί το ποσόν των 720.000 δολ. και επιπλέον τα δικαστικά έξοδα αφού οι ζημιές που έπαθε στην επιχείρησή του από το ελαιόλαδο Capatriti που χρησιμοποιούσε είναι πολύ μεγάλες.
Οι προηγούμενες δύο ομαδικές μηνύσεις διεκδικούν το ποσόν των 5.000.000 δολαρίων…
Σημειώνεται, ότι η εταιρεία Kangadis Food Inc. έχει προσφύγει σε αναγκαστική χρεοκοπία (Chapter 11) και η προσφυγή αυτή της δίνει την ευκαιρία να αναστείλει τις πληρωμές της, έως ότου καταφέρει να βγει από την προσωρινή αυτή κατάσταση.
Άγνωστη ποια θα είναι η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης. Γνωστό είναι ότι έχει γίνει μια μεγάλη ζημιά, στο ελληνικό ελαιόλαδο …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου