Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Ίσως τράβηξε ο ίδιος ο Ντέηβιντ το selfie του πιθήκου!

Έξαλλος με την Wikipedia είναι Βρετανός φωτογράφος, επειδή το site αρνήθηκε να κατεβάσει φωτογραφία πιθήκου την οποία είχε τραβήξει ο ίδιος με τον εξοπλισμό του φωτογράφου! 
Για όποιον δεν έχει ενημερωθεί, ο φωτογράφος Ντέηβιντ Σλέιτερ, βρέθηκε το 2011, σε νησί της Ινδονησίας και τραβούσε φωτογραφίες κάποιους πιθήκους. Κάποια στιγμή οι «συγγενείς» μας άρχισαν να περιεργάζονται τον εξοπλισμό του και ένας «πλησιέστερος» πήρε την φωτογραφική μηχανή και άρχισε να κάνει αλλεπάλληλα κλικ! 
Πολλές φωτογραφίες ήταν θολές ή κουνημένες, όμως κάποιες άλλες ήταν πολύ καλής ποιότητας. Ανάμεσά τους και μια «selfie» φωτογραφία του πιθήκου, η οποία έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο, μέσω του Wikipedia! 
Ο κ. Σλέιτερ, ζήτησε δικαιώματα από την Wikimedia, αλλά η εταιρεία τού τα αρνείται, διότι την φωτογραφία την τράβηξε πίθηκος! Δηλαδή, κάτι που δεν προβλέπει η νομοθεσία!
Έτσι, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για τον Ντέηβιντ Σλέιτερ, εκτός και αν βρεθεί μάρτυρας να υποστηρίξει ότι ο φωτογράφος είπε ψέματα, για να δημιουργήσει εντυπώσεις και ντόρο γύρω από το όνομά του! Και πως τη φωτογραφία την τράβηξε ο ίδιος και όχι ο πίθηκος! Ε, λίγο ρεζίλι θα γίνει ο τύπος, αλλά ίσως αναγνωριστούν τα δικαιώματά του! 
>>> Ξέρω κάποιον, που το 2011 ήταν στην Ινδονησία... Αν ενδιαφέρεται  ο Ντέηβιντ (ο... παλιόφιλος!), τα λέμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου