Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Γεύση από την άλλη Ελλάδα της Νέας Υόρκης...


Ν. Υόρκη,24.

> Αυξητική τάση έχει πάρει η επιστροφή των oμογενών από τις διακοπές τους. Σημαντικός ήταν ο αριθμός των ομογενών που σύμφωνα με πληροφορίες ταξιδιωτικών γραφείων επισκέφτηκαν τούτο το καλοκαίρι την Ελλάδα. Κατά εκατοντάδες πλέον επιστρέφουν καθημερινά και φυσικά προσπαθούν να προσαρμοσθούν στα καθημερινά της εδώ ζωής, αλλά και να ετοιμαστούν για την αντιμετώπιση του χειμώνα. 

> Με την επιστροφή των ομογενών από τις διακοπές τους, οι Κοινότητες άρχισαν να οργανώνουν και τα ετήσια πανηγύρια τους. Βλέπετε, τα πανηγύρια χρειάζονται κόσμο για να έχουν επιτυχία, προ πάντων οικονομική. Έτσι οι Κοινότητες οργανώνουν τα πανηγύρια τους Σεπτέμβρη και Οκτώβρη που όλοι πλέον έχουν επιστρέψει και οπωσδήποτε θα δώσουν ένα «παρών» σε κάποιο πανηγύρι. 

> Η εβδομαδιαία free press «Εφημερίδα της Νέας Υόρκης», απέκτησε και ραδιοφωνικό πρόγραμμα. Πρόκειται για ένα πλουσιότατο σε ύλη ραδιοφωνικό πρόγραμμα εικοσιτετραώρου διάρκειας με πάρα πολλές ενδιαφέρουσες εκπομπές. Μια από αυτές είναι και η εκπομπή της Ιόνιας Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Αμερικής, «Περίπατοι στα Εφτάνησα» την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο γράφων. Να πούμε ότι η «Εφημερίδα της Νέας Υόρκης» είναι πλουσιότατη σε ύλη με ανταποκρίσεις από όλο τον κόσμο και την Ελλλαδα αλλά φιλοξενεί και κείμενα ομογενών λογοτεχνών. 

> Με εκκλησιασμό και άλλες εκδηλώσεις τίμησαν την εορτή του Pολιούχου του νησιού τους οι οργανωμένοι Ζακυνθηνοί της Νέας Υόρκης. Ως γνωστόν την 24η Αυγούστου τιμάται η επιστροφή του σκηνώματος του Αγίου από την νήσο Στροφάδες στη Χώρα της Ζακύνθου ενώ η δεύτερη εορτή του Αγίου είναι η ονομαστική του την 17η Δεκεμβρίου.

1 σχόλιο:

  1. Να πω ότι σήμερα έκαμα την πρώτη εκπομπή η οποία είχε μεγάλη επιτυχία. Πολλά τα συγχαρητήρια τηλεφωνήματα.
    Και συνεχίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή