Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Στο διαδίκτυο από σήμερα ο "Τύπος Πειραιώς"

Μια νέα πρόταση κατατίθεται σήμερα στη blogόσφαιρα και μία εκ νέου απόπειρα επανέκδοσης της εφημερίδας «Τύπος Πειραιώς», βρίσκεται σε εξέλιξη. 
Είναι μία προσπάθεια που γίνεται  στο http://typospeiraiws.blogspot.gr, από επαγγελματίες δημοσιογράφους, οι οποίοι σύντομα θα δρουν από τον ιστοχώρο www.typospeiraiws.grΑς δούμε τι αναφέρεται στο σημείωμα που αναρτήθηκε σήμερα… 
Ήταν Δευτέρα 10 Ιανουαρίου του 2011, όταν ο «Τύπος Πειραιώς» ανήγγειλε την αναστολή της έκδοσής του «μέχρι νεωτέρας»… 
Αυτό συνέβη λόγω ενός τροχαίου ατυχήματος που προκάλεσε και οικονομικό… δυστύχημα! 
Πέσαμε μέσα στην οικονομική κρίση και στο γενικό σαθρό κλίμα που επικρατούσε και συνεχίζει να υφίσταται στον χώρο του Τύπου και των άλλων ΜΜΕ. 
Μέσα σε αυτά τα περίπου τέσσερα χρόνια, έγιναν δύο απόπειρες επανέκδοσης της εφημερίδας, αλλά δεν ολοκληρώθηκαν… 
Είναι Δευτέρα 25 Αυγούστου του 2014, που ο «Τύπος Πειραιώς» ξεκινά δειλά-δειλά μία νέα προσπάθεια επανεμφάνισης στα δρώμενα, μέσω του διαδικτύου. 
Η παρουσία του στο πειραϊκό γίγνεσθαι, αποτελεί μία νέα πρόταση, αφού η βασική ειδησεογραφία, θα αφορά θέματα που αφορούν κυρίως, την οικονομία, τη ναυτιλία, το εμπόριο, τη βιομηχανία. Με δυό λέξεις: Ανάπτυξη-Εξωστρέφεια. 
Βέβαια, ξεχωριστή θέση θα έχουν θέματα σχετικά με την πολιτική, την κοινωνία, τον πολιτισμό τον αθλητισμό, τον Δήμο, την Περιφέρεια και κυρίως την μητρότητα το παιδί και την τρίτη ηλικία. 
Πρόκειται για το πρώτο βήμα μίας πορείας, που τελικό στόχο έχει την επανέκδοση της εφημερίδας «Τύπος Πειραιώς», ίσως και εντός του έτους. 
Σήμερα, ο «Τύπος Πειραιώς» δηλώνει την παρουσία του στην blogόσφαιρα, με ένα πρωτοσέλιδο, ενώ σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία ο ιστοχώρος του www.typospeiraiws.gr - μία ολοκληρωμένη μορφή ηλεκτρονικής εφημερίδας. 
Αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι πως οι συνεργάτες αυτού του χώρου λειτουργούν ενυπόγραφα, όπως το ίδιο ισχύει και για τους δημοσιογράφους, που είναι απαραιτήτως επαγγελματίες συντάκτες. Οψόμεθα... 
>>> Πρώτο θέμα του «Τύπου Πειραιώς», είναι μία αποκάλυψη περίεργης ανάληψης εργολαβίας για τα στερεά απόβλητα, με τζίρο μόνον... 150 εκ. ευρώ! (Κλικ για την ανάρτηση ΕΔΩ).

1 σχόλιο:

  1. Να πω καλή επιτυχία στην πραγματικά πολύ δύσκολη αυτή προσπάθεια μέσα σε δύσκολα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή