Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Προς διερεύνηση οι καταγγελίες του Οικονομικού Επιμελητηρίου

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, συναντήθηκε χθες με τον γ.γ. Εσόδων Χ. Θεοχάρη, τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Γ. Κυδωνάκη και τον αντιπρόεδρο Κων. Κόλλια. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Νότης Μηταράκης είπε:
«Διαβίβασα στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία 1326 φυσικών προσώπων, τα οποία, ενώ διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο TAXISNET ως λογιστές, δεν διαθέτουν την επαγγελματική ταυτότητα λογιστή, όπως προβλέπεται από το Ν. 2515/1997. Δηλαδή δεν έχουν ελεγχθή, ούτε πιστοποιηθεί.
»Τα ίδια στοιχεία παρέδωσα πριν από λίγο στον κ. Θεοχάρη και απέστειλα στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές και διοικητικές ευθύνες, από όλους τους εμπλεκόμενους.
»Τα στοιχεία, προέκυψαν από την ηλεκτρονική διασταύρωση του αρχείου των ενεργών λογιστών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με το TAXISNET, μετά από άδεια της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Συγχαίρω το Οικονομικό Επιμελητήριο για τις ενέργειες του.
»Στόχος μας είναι να προστατέψουμε τόσο τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις, όσο και το δημόσιο συμφέρον από τη δραστηριότητα ατόμων που δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις.
»Επίσης, θεωρούμε πολύ σημαντική τη διερεύνηση πιθανών αμελειών ή σκόπιμων ενεργειών στελεχών της δημόσιας διοίκησης κατά την εκτέλεση των σχετικών καθηκόντων τους.
»Τέλος, από τη σχετική έρευνα και εφ’ όσον προκύψουν θεσμικά ή νομικά κενά, το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στο μέτρο που του αναλογεί, θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την κάλυψή τους». 
>>> Σωστή η δράση, αλλά σωστότερη θα ήταν όταν καταλογιστούν ευθύνες και αποδοθούν τα του... κράτους τω κράτει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου