Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Β. Οικονόμου: Δηλώσεις που άναψαν "φωτιές" στον χώρο της Κεντροαριστεράς

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εφημερίδα «Free Sunday» (22.09.2013) έδωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε πως ο Φώτης Κουβέλης, δικαιούται ηγετικό ρόλο στην Κεντροαριστερά.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Αττικής της ΔΗΜΑΡ, είπε: «Η ολοκλήρωση και η διαμόρφωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, πρέπει να υπάρξει άμεσα ώστε να δοθεί διέξοδος σε χιλιάδες πολίτες που ιστορικά ανήκουν σ’ αυτόν τον πολιτικό χώρο». Επεσήμανε:
«Είμαι οπαδός των ενωτικών και μεγάλων πρωτοβουλιών, όχι τώρα, αλλά καθ’ όλη την διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής. Το ιδιαίτερο στίγμα του κάθε πολιτικού φορέα και του κάθε προσώπου πρέπει να διαφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού. Θα πρέπει όμως να δημιουργηθεί η νέα μεγάλη δημοκρατική παράταξη έτσι ώστε να παίξει σημαντικό ρόλο το επόμενο διάστημα στην διακυβέρνηση του τόπου».
Και τόνισε: «Νομίζω ότι ο Φώτης Κουβέλης δικαιούται πλέον βασικό και πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το εγχείρημα».

Όμως >>>

Ο Κεντρώος χώρος και συγκεκριμένα η άλλοτε κραταιά Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ), από την οποία πηγάζουν οι έννοιες της Κεντροδεξιάς και της Κεντροαριστεράς, παρά το «μωσαϊκό» των τάσεων, ουδείς εξέφραζε αντεθνικές, ανθελληνικές και αντιχριστιανικές απόψεις.
Μπορεί η ΕΔΗΚ να διασπάστηκε, να πέρασε από χίλιες συμπληγάδες, αλλά ούτε επί Γέρου, ούτε επί Μαύρου, ούτε επί Ζίγδη, ούτε ακόμη επί Σαρρή και τώρα του Καράμπελα, δεν είχε στους κόλπους της πρόσωπα, που να την μειώνουν σαν ελληνικό κομματικό οργανισμό.
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει κενό στον Κεντροαριστερό, αφού το ΠΑΣΟΚ «περιμένει» να... του βγάλουν τα σωληνάκια! Από τη στιγμή που η ΕΔΗΚ βρίσκεται στην άκρη και άλλο αντιπροσωπευτικό κόμμα δεν υπάρχει, επόμενο είναι να δίνονται «μάχες» για την κάλυψη αυτού του χώρου, ο οποίος για να χωροθετηθεί ρεαλιστικά, είναι το σύγχρονο Κέντρο, με Δεξιά τη ΝΔ και Αριστερά τον ΣΥΡΙΖΑ.
Και ερχόμαστε στο ερώτημα: 
Με τα σημερινά δεδομένα, ο κ. Κουβέλης έχει δικαίωμα να ηγηθεί της Κεντροαριστεράς ή μάλλον του Κέντρου; Ο ίδιος σαν άτομο αμέμπτου ηθικής και αναγνωρισμένου πολιτικού κύρους, θα μπορούσε να ηγηθεί του χώρου, με μία προϋπόθεση: Να απομάκρυνε από τον χώρο του άτομα που τα "πιστεύω" τους δεν μπορεί να έχουν καμμία σχέση με οποιονδήποτε ελληνικό κομματικό οργανισμό.
Διαφορετικά, η ανάληψη των ηνίων της Κεντροαριστεράς, ας μην αναμένεται να προκαλέσει συνωστισμό... ψηφοφόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου