Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013

Δημ. Κωνσταντάρας: Ποιοι ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ποιους τόσα χρόνια στην Ελλάδα;

Του 
Δημήτρη 
Κωνσταντάρα
Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η περίπτωση του μέχρι πριν από λίγες μέρες Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) Στέλιου Σταυρίδη που απεπέμφθη μετ επαίνων από τους «σπόνσορές» του τους ίδιους και στη συνέχεια, αφού έστειλε όσους δεν ήθελαν την πώληση του Ελληνικού να πάνε να γα@@@νε, μας ενημέρωσε ότι ΕΜΕΙΣ, οι Έλληνες δηλαδή, δεν έχουμε ούτε «μέτρια νοημοσύνη» και ότι ο ίδιος θα προτιμούσε να έχει τριγύρω του… Νορβηγούς.
Είναι σαφές ότι όταν λίγες μέρες μετά την καρατόμησή του από την ηγεσία του Ταμείου ήρθε στο φως μια συνέντευξη του στη νορβηγική εφημερίδα Bergens Tidende – που σημειωτέον είχε δοθεί ενώ ο κύριος Σταυρίδης ήταν ακόμη πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ- με αφορμή το αφιέρωμα της εφημερίδας στις 4 Αυγούστου με τίτλο: «Πωλείται ηλιόλουστη χώρα με 11 εκατομμύρια πολίτες», ότι τέτοιοι «Σταυρίδηδες» υπάρχουν πολλοί και έχουν όλοι τους επιλεγεί να «κυβερνήσουν»,  τα τελευταία 4-5 χρόνια από διάφορες κυβερνήσεις αυτής της ταλαίπωρης χώρας, να «κυβερνήσουν» μια χώρα που μισούν και κοροιδεύουν.
Ο συγκεκριμένος Σταυρίδης,  δήλωσε στη νορβηγική εφημερίδα : «Αν οι Έλληνες είχαν έστω μέτρια νοημοσύνη, ο Πειραιάς θα ήταν μεγαλύτερο λιμάνι κι απ’ το Αμβούργο, εδώ και 10 χρόνια. Μακάρι να ζούσα στην Νορβηγία. Ή μακάρι να είχα γύρω μου Νορβηγούς και να ζω στην Ελλάδα».
Ο συγκεκριμένος Σταυρίδης – του οποίου τα αισθήματα προς την πλουτοπαραγωγική πλευρά της Ελλάδας και τους …ηλίθιους Έλληνες φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού- διπλωματούχος Μηχανολόγος του Πολυτεχνείου Ζυρίχης, με μεταπτυχιακές σπουδές σε Business Administration και Οικονομικά, ισχυρίζεται στο βιογραφικό του ότι «μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και καλά Ιταλικά και Ισπανικά».

Και επειδή τον άκουσα να μιλάει Αγγλικά στη Νορβηγίδα δημοσιογράφο με προφορά και πλούτο λεξιλογίου λαθρομετανάστη από το Μπάγκλα Ντες, φαντάζομαι πόσο… ακριβή είναι τα υπόλοιπα στοιχεία του. Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος σ΄ αυτό.
Δεν κάνω λάθος όμως στο ότι τον άνθρωπο που τρέφει αυτά τα αισθήματα για τους Έλληνες, τον επέλεξαν ΕΛΛΗΝΕΣ «κυβερνήτες»,  ιδιώτες και πολιτικοί, ως:
Πρόεδρο στα Τσιμέντα Ηρακλής-Lafarge, διευθύνοντα σύμβουλο στα Ελληνικά Πετρέλαια,  πρόεδρο στα ΕΛΔΑ (Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου και πρόεδρο στην ΕΥΔΑΠ, πριν τον επιλέξουν από το Υπουργείο Στουρνάρα,  τον περασμένο Απρίλιο,  ως πρόεδρο στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου).
Ε… μα είναι προφανές τότε το πώς και το γιατί φτάσαμε εκεί που φτάσαμε ως λαός – πρώτα-,  ως χώρα – στη συνέχεια- και ως πολίτες σήμερα, σ αυτά τα σημερινά χάλια. Δεν είναι ευθύνη αποκλειστική του Σταυρίδη - ο οποίος …πισίνες κατασκευάζει ο άνθρωπος και Αγγλικά Φραγκολεβαντίνικα μιλάει – είναι ιδρυτής του Ομίλου Ideales (Piscines Ideales, Ideales Spa, Ideales Resort, Ideales Constructions)- αλλά όλων αυτών των Σταυρίδηδων που διόριζαν Σταυρίδηδες επί 30 -40 χρόνια για να οδηγήσουν τους Έλληνες στην πλήρη απαξίωση και μετά, να τους …αντικαταστήσουν με Νορβηγούς.
Πόσοι εκλεγμένοι ή επιχειρηματικά « επιτυχημένοι» Σταυρίδηδες καταξίωσαν και διόρισαν πόσους άλλους Σταυρίδηδες που επί τόσα χρόνια μας «έβαλαν στο ντάκο»;
Ποιοι επιλέγουν ποιους, τόσα χρόνια; Με ποιον στόχο και ποιον σκοπό; Και ολοκληρώνοντας τις σκέψεις μου στο τελευταίο καλοκαιρινό φύλλο της εφημερίδας,  θάθελα να υποσημειώσω το ότι η ειδησεογραφία,  όταν δεν είναι λανθασμένη ή κατευθυνόμενη, είναι αμείλικτη. Και τις τελευταίες μέρες το διάβασα παντού:
«Μέσω internet αλλά on air σε διαδικτυακή εκπομπή έλαβε το χρίσμα για τον Δήμο της Αθήνας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Η. Κασιδιάρης από τον ίδιο τον Ν. Μιχαλολιάκο και όλα δείχνουν ότι θα είναι αυτός ο υποψήφιος του κόμματος στις εκλογές του Μαϊου».
Οι αμφιβολίες είναι πλέον ελάχιστες, τόσες όσες άφησε ο ίδιος ο Ν. Μιχαλολιάκος κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκπομπής του βουλευτή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “κατά πάσα πιθανότητα” εκείνος θα είναι ο υποψήφιος.
Στην παρέμβασή του ο Ν. Μιχαλολιάκος ανέφερε:
«Το έχω πει, κατά πάσα πιθανότητα, θα είσαι ο υποψήφιος (της Χρυσής Αυγής) για την Αθήνα. Με πήρε κάποιος τηλέφωνο και μου είπε ότι μια εφημερίδα έγραψε ότι σε έκοψα. Δεν υπάρχει τίποτα από αυτά τα πράγματα...».
Μεγάλο παιδί είναι ο κ. Μιχαλολιάκος, κόμμα έχει που με την ψήφο χιλιάδων αγανακτισμένων, κουρασμένων, φτωχοποιημένων, εξαπατημένων Ελλήνων απέκτησε κοινοβουλευτική νομιμοποίηση, ελευθερία λόγου έχει,  που του εξασφάλισε το «σύστημα» το οποίο ο ίδιος πολεμά και απαξιώνει, όποιον θέλει ΕΠΙΛΕΓΕΙ για υποψήφιο όπου θέλει.
Το ζήτημα για τους Αθηναίους δεν είναι η υποψηφιότητα του Χρυσαυγίτη Κασιδιάρη για τη θέση του Δημάρχου αλλά τι θα γίνει στην Αθήνα στην – ακραία- περίπτωση που ο λαός της Αθήνας, το ίδιο τσαντισμένος, απογοητευμένος, εξαπατημένος και πιο φτωχός, τον ΕΠΙΛΕΞΕΙ, τον ψηφίσει και ξυπνήσει ένα ωραίο πρωί με Δήμαρχο τον Κασιδιάρη.
Η σκέψη αυτή και μόνη αυτής της ΕΠΙΛΟΓΗΣ, νομίζω ότι θα τους προσγειώσει τους Αθηναίους. Τσαντισμένοι, αγανακτισμένοι, εξαπατημένοι ναι. Αλλά με Δήμαρχο τον Κασιδιάρη; Και μετά; Ποιον θα κατηγορούν για την ΕΠΙΛΟΓΗ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου