Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Επίθεση Πολύδωρα για τη Γλώσσα μας!

Επιτέλους βρέθηκε ένας πολιτικός που έδειξε το ενδιαφέρον του για την ελληνική Γλώσσα. Είναι ο Βύρων Πολύδωρας, γνωστός για την άριστη χρήση της γλώσσας μας, ο οποίος πήρε ανοιχτά θέση για το βιβλίο Γραμματικής της Ε' και ΣΤ' του Δημοτικού, όπου κάποιοι "φωστήρες" είπαν να... πρωτοτυπήσουν!
Όμως κατά θα κάνει ο κ. Πολύδωρας να μην τα παρατήσει και να συνεχίσει τη μάχη, καθώς οι ένοικοι της Ακαδημίας Αθηνών, δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται και τόσο για τα εγκόσμια - εκτός των απολαβών τους...
Η είδηση για τον κ. Πολύδωρα από το www.briefingnews.gr. Γράφει:
Άστραψε και βρόντηξε σήμερα ο Βύρων Πολύδωρας κατά του υπουργείου Παιδείας υποστηρίζοντας ότι το βιβλίο της Γραμματικής της Ε' και ΣΤ' Δημοτικού καταργεί τα φωνήεντα “η” και “ω” και τα διπλά σύμφωνα “ξ” και “ψ” με ταυτόχρονη προσθήκη του δίφθογγου “ου” στα φωνήεντα και την καθιέρωση των “ντ”, “μπ” και “γκ” ως νέων συμφώνων. 
Είναι μέγα παιδαγωγικό λάθος να επιχειρείται ακουσίως η εκουσίως μία τόση και τέτοια σύγχυση και ασάφεια στο θεμελιώδες μάθημα διδασκαλίας των γραμμάτων της ελληνικής γλώσσας με τη σύμμιξη ελληνικών και λατινικών χαρακτήρων”, τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ καταθέτοντας την υποψία του πως “τα πάντα οδηγούνται και καθοδηγούνται ύπουλα και ταχέως στην λεγόμενη φωνητική γραφή και στην αντικατάσταση του ελληνικού αλφαβήτου από το λατινικό”. 
 Ο Βύρων υποστηρίζει μάλιστα πως το όλον θέμα πρέπει να θεωρηθεί εθνικό και αφορά όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους διανοούμενους και τον ελληνικό λαό. Ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος καλείται τώρα να απαντήσει κατά πόσο θα επιτρέψει την κυκλοφορία της εν λόγω Γραμματικής και κυρίως πως θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της καθημερινής κακοποίησης και συνολικής υποβάθμισης της ελληνικής γλώσσας από τα περισσότερα ΜΜΕ σε πολλές καλούμενες ψυχαγωγικές εκπομπές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου