Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Ο Δ. Τσουκαλάς κατηγορεί τον γ.γ. Δημοσίας Τάξεως

   Δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης και των κομμάτων που την στηρίζουν εξαπέλυσε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς, για την τοποθέτηση του Αθανάσιου Ανδρεουλάκου στη θέση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη. 
   Συγκεκριμένα ο κ. Τσουκαλάς, που είναι υπεύθυνος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορεί ευθέως τον κ. Ανδρεουλάκο ως «υμνητή της Χούντας». 
   Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει: 
Ο κ. Δημ. Τσουκαλάς.
  «38 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, τα φαντάσματα της δικτατορίας αναβιώνουν με τον πιο απρόσμενο τρόπο. Η Ελληνική Τρόικα Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που τόσο πολύ νοιάζεται για τη σωτηρία αυτού του τόπου τοποθέτησε στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης τον Αθανάσιο Ανδρεουλάκο. Ο κύριος αυτός ήταν βασιλικός επίτροπος και αντιεισαγγελέας πρωτοδικών του έκτακτου στρατοδικείου της 09/11/1968 όπου κατακεραύνωσε τους κατηγορούμενους της αντιστασιακής οργάνωσης κατά της Χούντας, αγωνιστές της Δημοκρατικής Άμυνας, Στέλιο Νέστωρα, Παύλο Ζάννα, Γεώργιο Σηπιτάνο, Σωτήριο Δέδε, Κ. Πυρζά, και Αργύριο Μαλτζίδη, προτείνοντας να τους επιβληθούν βαριές ποινές. Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νέοι, εφημερίδες της εποχής δημοσιεύουν την αγόρευση του επιτρόπου Ανδρεουλάκου. Χαρακτηριστικά είπε: «Η αρχή ότι η επικρατούσα επανάστασις δημιουργεί δίκαιον είναι διεθνώς αναγνωρισμένη. Η επανάστασις της 21ης Απριλίου επικράτησε πλήρως εσωτερικώς και ανεγνωρίσθη εφ´ όλων των κρατών εξωτερικώς. Επομένως εδημιούργησεν δίκαιον. Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται ως σκοπούντες την ανατροπή του κρατούντος πολιτεύματος και την ανατροπή της καθεστηκυίας τάξεως του παρόντος επαναστατικού καθεστώτος ως τρόπου και μορφής πολιτεύματος…». Πολλά ερωτηματικά γέννα η τοποθέτηση ενός εκπροσώπου της πιο βίαιης εποχής της Νεώτερης Ελλάδας σε ένα από τα πιο ευαίσθητα Υπουργεία. Άραγε, δεν υπήρχε άλλο ικανό πρόσωπο για τη θέση αυτή ή μήπως χρειάζεται πρόσωπο με ειδικές ικανότητες και εμπειρίες, άλλα και ένα βιογραφικό που να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που το Υπ. Δημόσιας τάξης θέτει σήμερα για την άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής; Η κυβέρνηση μέρα τη μέρα αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο, δίνει το στίγμα της λειτουργίας της, και στο όνομα της κρίσης ισοπεδώνει αγώνες και θυσίες. Αυτή η κυβέρνηση αναδεικνύει μνήμες που ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν φανταζόταν ο σύγχρονος Έλληνα. Απορίας άξιον είναι η συναίνεση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ σε τέτοιες πρακτικές που στα πλαίσια της συμμετοχής τους σε αυτό το ερμαφρόδιτο σχήμα, απεμπολούν δημοκρατικές ευαισθησίες και πρωτάγματα».
   Αν πράγματι πρόκειται περί του ιδίου προσώπου, πώς δέχτηκε ο κ. Ανδρεουλάκος να υπηρετήσει ένα καθεστώς, το οποίο προέκυψε από την ανατροπή της καθεστηκυίας τάξεως εκείνου του καθεστώτος; Άραγε τι έχουν να πουν κάποιοι άλλοι, που διώχθηκαν, που φυλακίστηκαν, που εξορίστηκαν; Θα ήταν καλό, η ατιμωρησία για όσους συνεργάστηκαν με το καθεστώς των "συνταγματαρχών" να μην εκλαμβάνεται ως αδυναμία της Δημοκρατίας, διότι τα δημοκρατικά καθεστώτα δεν εκδικούνται, όπως κάποια "επαναστατικά καθεστώτα" που γέμισαν τα ξερονήσια και τις φυλακές από... "αντιφρονούντας" ή... "επικίνδυνους δια την δημοσίας τάξιν και ασφάλειαν"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου