Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

Στοιχειοθετημένη απάντηση Ανδρεουλάκου

Με ξεκάθαρη απάντηση και παραθέτοντας στοιχεία, ανταποκρίθηκε ο γ.γ. του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Αθ. Ανδρεουλάκος στα όσα τον κατηγόρησε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Τσουκαλάς. Στη σχετική ανακοίνωση, τονίζεται: 

Ο κ. Αθ. Ανδρεουλάκος
α. Από την ανάγνωση ολόκληρης της αγόρευσης στη δίκη της Δημοκρατικής Άμυνας (η οποία έχει δημοσιευθεί στο φύλλο της εφημερίδας «Μακεδονία» της 10/11/1968), προκύπτει ότι όχι μόνο δεν «κατακεραύνωσε» τους τότε κατηγορουμένους, αλλά εξήρε την προσωπικότητα και την προσφορά τους στην κοινωνία, αναγνώρισε σε όλους ελαφρυντικά και πρότεινε πολύ μικρότερες ποινές από εκείνες, που επιβλήθηκαν από το έκτακτο Στρατοδικείο. Για την παραπομπή και το κατηγορητήριο αρμόδιος ήταν ο τότε Στρατιωτικός Διοικητής Θεσσαλονίκης και όχι ο Επίτροπος. Άλλωστε, ο κ. Ανδρεουλάκος δεν ρωτήθηκε όταν του ανατέθηκαν επί τετράμηνο καθήκοντα Επιτρόπου και η ανάθεση έγινε με βάση νόμο, που είχε θεσπισθεί επί εποχής Δημοκρατίας. 
β. Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου, τον Δεκέμβριο του 1974 (βλέπε εφημερίδα «Αργοναυπλία», φύλλο της 22/12/1974) εξαίρει την στάση που κράτησε ως Εισαγγελέας της πόλης ο κ. Ανδρεουλάκος απέναντι στο δικτατορικό καθεστώς
γ. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, όταν προσήχθη σιδηροδέσμιος από τη Χαλκίδα, όπου εκρατείτο, ο τότε υπεύθυνος έκδοσης της εφημερίδας «Αυγή», αείμνηστος Λεωνίδας Κύρκος, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, κατηγορούμενος για χρήση πλαστού εγγράφου- «ντοκουμέντο» που είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα, πρότεινε την αθώωσή του, πρόταση που έγινε δεκτή από το δικαστήριο. Να σημειωθεί ότι μηνυτής ήταν ο τότε εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος», Σάββας Κωνσταντόπουλος. Αυτός ήταν ο κατά τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «χουντικός» Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης… 
Και η ανακοίνωση καταλήγει:
«Ο κ. Ανδρεουλάκος, επί 42 έτη έχει υπηρετήσει με ανιδιοτέλεια και ευσυνειδησία τα καθήκοντά του, τόσο ως εισαγγελικός λειτουργός, όσο και ως Γενικός Γραμματέας των Υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και χωρίς να επιτρέψει ποτέ σε κανέναν να αμφισβητήσει την προσήλωσή του στα δημοκρατικά ιδεώδη του πολιτεύματος. Και είναι πραγματικά απορίας άξιον, πως εν έτει 2012, ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλήφθηκε το αντίθετο. Αλλά ο λαϊκισμός και η μικροκομματική αντίληψη στην άσκηση πολιτικής είναι ολοφάνερο ότι οδήγησαν τον κ. Τσουκαλά και το κόμμα του σε μια μεγαλειώδη γκάφα. Τουλάχιστον, το πάθημα ας γίνει μάθημα στους εγχώριους μιμητές του Γκαίμπελς». 

Μετά από αυτή την εξέλιξη και εφ' όσον ευσταθούν τα όσα αναφέρει ο κ. Ανδρεουλάκος, μία "συγγνώμη" κρίνεται απαραίτητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου