Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Η Ελληνική Γλώσσα δεν είναι... απόπατος!


Προ μιας συντονισμένης επίθεσης βρίσκεται η Ελλάδα, ο Ελληνισμός και ο,τιδήποτε έχει μείνει που να θυμίζει την πατρίδα μας, τον λαό της, τον πολιτισμό μας…
Πρόσφατο χτύπημα, είναι αυτό με τη γλώσσα, που κάποιοι αποφάσισαν -έτσι αυθαίρετα- να καταργήσουν τα φωνήεντα “η” και “ω” και τα διπλά σύμφωνα “ξ” και “ψ” με ταυτόχρονη προσθήκη του δίφθογγου “ου” στα φωνήεντα και την καθιέρωση των “ντ”, “μπ” και “γκ” ως νέων συμφώνων. Μία κίνηση που δεν είναι καθόλου «ξεκάρφωτη», καθώς είναι ένα βήμα ακόμη προς την κατάργηση της μοναδικότητας και ιδιαιτερότητας της γλώσσας μας. Η αρχή έγινε με την αποδυνάμωση της ορθής προφοράς των φωνηέντων και των συμφώνων, ακολούθως με την αφαίρεση του τονισμού, συνεχίστηκε με την εξαφάνιση της δοτικής και την «απαγόρευσης» της γενικής πτώσης, για να συνεχιστεί τώρα ο βιασμός με τα φωνήεντα και τα σύμφωνα.
Δικαίως ο Βύρων Πολύδωρας τα «πήρε» και σημειώνει: «Είναι μέγα παιδαγωγικό λάθος να επιχειρείται ακουσίως η εκουσίως μία τόση και τέτοια σύγχυση και ασάφεια στο θεμελιώδες μάθημα διδασκαλίας των γραμμάτων της ελληνικής γλώσσας με τη σύμμιξη ελληνικών και λατινικών χαρακτήρων». Και εκφράζοντας την υποψία του επισημαίνει: «Τα πάντα οδηγούνται και καθοδηγούνται ύπουλα και ταχέως στην λεγόμενη φωνητική γραφή και στην αντικατάσταση του ελληνικού αλφαβήτου από το λατινικό». 
Το «καμπανάκι» πρωτοχτύπησε ο «Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας» (ΟΔΕΓ) και αμέσως βρέθηκαν κάποιοι «ψύχραιμοι» εκπαιδευτικοί για να προσπαθήσουν να αποδυναμώσουν τις δικαιολογημένες αντιδράσεις. Κάτι που άρχισε τώρα να γίνεται συντονισμένα, αφού οι αντιδράσεις βρίσκονται σε λίαν κατακριτέο σημείο. Ένας… Πολύδωρας δεν φέρνει την άνοιξη! Χρειάζεται η αντίδραση και άλλων πολιτικών, όλων των κομμάτων.
Ίσως θα έπρεπε να αποταθεί κανείς στην Ακαδημία Αθηνών, αλλά δυστυχώς οι «αθάνατοι» δεν δείχνουν καμμία ευαισθησία για τα… εγκόσμια και πόσο μάλλον για τη Γλώσσα, που τόσο πολύ έχουν αδιαφορήσει.
Από τη στιγμή που κάθε Έλληνας έχει έννομο συμφέρον από την διατήρηση της γλώσσας του, μήπως ευσταθεί κάποια μηνυτήρια αναφορά; Επειδή οι αρμόδιοι φορείς αδιαφορούν μήπως πρέπει να παρέμβει η Δικαιοσύνη για να υπερασπίσει και προστατέψει τη γλώσσα μας;
Ας προσεχθεί ιδιαίτερα αυτή η παράμετρος, διότι η αυθαιρεσία κατά της ελληνικής γλώσσας έχει παραγίνει και κάθε «μ@#&%$» κάνει ό,τι του «κ@&%#$»!
Για να αντιληφθεί κανείς πού έχουμε φθάσει, γίνεται αναφορά στη λέξη «συγγνώμη», την μοναδική λέξη γλώσσας που «λέει» αυτό που εννοεί. Και από αυτή τη λέξη κάποιοι «γλωσσολόγοι» της έκοψαν το ένα «γ» και από «συν + γνώμη» έγινε… συγνώμη! Αυτό μπορεί να συμβεί π.χ. με την αγγλική γλώσσα και αφαιρεθεί το ένα «r» από τη λέξη «sorry» και εμφανιστεί ως… sory; Ασφαλώς όχι, γιατί όπως κάθε χώρα έτσι και η Βρετανία, δεν έχει τη γλώσσα του λαού της για να αποπατεί ο κάθε «γλωσσοπλάστης». Μόνον σε υπανάπτυκτους λαούς μπορεί να συμβαίνει αυτό. Μήπως είμαστε και δεν το ανα-γνωρίζουμε; Σε διαφορετική περίπτωση η αντίδραση πρέπει να υπάρξει άμεση. Πρωτίστως από τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Οψόμεθα και δεν σταματάμε εδώ! Η Ελλάδα έχει περάσει αρκετές  «μνημονιακές»  εποχές, στέρησης, προσφυγιάς και αίματος. Μία Γλώσσα την κράτησε όρθια! Εντάξει;
Υ/Γ Δεν μας φταίει ο… Χένρυ Κίσσινγκερ. Ο… Εφιάλτης ήταν ντόπιος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου