Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Εκστρατεία της γαλλικής "Humanité" για την Ελλάδα!

Στο χθεσινό φύλλο της έγκυρης γαλλικής εφημερίδας "Humanité" φιλοξενείται ένα ψήφισμα αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό, στο οποίο ζητείται η απευθείας δανειοδότηση της Ελλάδας από την ΕΚΤ με επιτόκιο 1%, όπως έκανε με τις ιδιωτικές τράπεζες. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα του Κ.Κ. Γαλλίας, μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Είναι απαράδεκτο ότι στον 21 αιώνα, στην ευρωπαϊκή ήπειρο, ο λαός που κληροδότησε στον κόσμο τις αρχές της δημοκρατίας να ποδοπατείται σήμερα από τις ευρωπαϊκές αρχές. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι μπορεί να αγνοηθεί η εθνική του κυριαρχία και ότι μπορεί να υπόκειται σε μια δημοσιονομική πειθαρχία και έλεγχο, ενώ οι χρηματοπιστωτικές αγορές και οι τράπεζες ληστεύουν με τα τοκογλυφικά επιτόκια. Αυτός ο μακάβριος χορός από τους γύπες της χρηματαγοράς θα πρέπει να σταματήσει. Θα πρέπει να τους κόψουμε τα φτερά, διαφορετικά θα επιτεθούν και σε άλλα θύματα στην Ευρώπη. Η λιτότητα που επιβάλλουν οδηγεί στην καταστροφή» λέει ο Πατρίκ Γιαρίκ δντης της εφημερίδας. 
«Με όλη μας τη δύναμη ας την απορρίψουμε (τη λιτότητα), τη στιγμή μάλιστα που και οι δύο ευρωπαϊκές συνθήκες που γράφτηκαν από τον Σαρκοζί και τη Μέρκελ, στοχεύουν στο να επιβληθούν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση τα ακρώμια, που στραγγαλίζουν τον ελληνικό λαό. Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και όλη η Ευρώπη, ας συσπειρωθούμε γύρω από μια απαίτηση, απλή και ρεαλιστική: Θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αναλάβει το ελληνικό χρέος δίνοντας κατευθείαν στη χώρα τα 130 δισ. που έχει ανάγκη, με το ίδιο επιτόκιο που έδωσε στις ιδιωτικές τράπεζες, ήτοι 1 %. Εάν δεν το κάνει θα είναι έγκλημα!»
«Ναι είμαστε Έλληνες μέσα από την αλληλεγγύη, γιατί αρνούμεθα να υποστούμε αύριο την ίδια δυστυχία που τώρα τους επιβάλλουν».
Και στη διεύθυνση http://www.humanite.fr/politique/grece-signez-la-petition-linitiative-de-lhumanite-490081υπάρχει ένα ψήφισμα, το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να υπογραφεί και να διαδοθεί! Κλικ και ΨΗΦΙΣΤΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου