Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΕΙΓΟΝ *** Συλλογή υπογραφών για διαγραφή του χρέους

Κατεπείγουσα εκστρατεία για συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών έχει ξεκινήσει από την Κίνηση για τη Διαγραφή του Απεχθούς Ελληνικού Χρέους «Σεισάχθεια-Συνταγματική Παρέμβαση των Ελλήνων».
Με τον τίτλο «Ένα εκατομμύριο υπογραφές για την Ευρώπη», ο κάθε Ευρωπαίος πολίτης καλείται να κάνει κλικ στη διεύθυνση http://www.1millionsignatures.eu/?a=gr και να βάλει την υπογραφή του, με τα στοιχεία του.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Κίνησης, σκοπός είναι η συλλογή
ενός εκατομμυρίου υπογραφών πολιτών που θα πρέπει να καλύπτουν γεωγραφικά και πληθυσμιακά, όσο το δυνατόν, περισσότερες περιοχές της Ευρώπης, προκειμένου να επισυναφθούν σε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.(σ.σ. Η επιστολή προς Μπαρόζο, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα όπου τίθενται οι υπογραφές).
Η ανακοίνωση της Κίνησης, μεταξύ άλλων αναφέρει:
ΝΟΗΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ: Αντίθεση στην οικονομική εξαθλίωση και την ατομική και εθνική υποδούλωση. Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη. Αυτή, αποτελεί τεράστιο χρέος και ευθύνη.
ΖΗΤΟΥΜΕ: Διαγραφή του επαχθούς Χρέους. Όταν οι Χώρες βρίσκονται σε «κατάσταση ανάγκης» (κατάρρευση υγείας, παιδείας, μισθών και συντάξεων), η πληρωμή του απεχθούς χρέους παραμερίζεται. Και προηγούνται οι ανάγκες επιβίωσης και αξιοπρέπειας του ατόμου.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το άρθρο 8 της Συνθήκης της Λισσαβώνας, περί ενός (1) εκατομμυρίου υπογραφών, θα τεθεί επίσημα σε ισχύ την 1/4/2012. Από τότε, θα μπορούν να υποβάλλονται από τους Ευρωπαίους πολίτες, αιτήματα για ψήφιση Νόμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΑΝΑΓΚΗ: Μέχρι τότε η «Σεισάχθεια», πρέπει να έχει συγκεντρώσει ένα (1) εκατομμύριο Ευρωπαίους πολίτες, για να διεκδικήσει και να καθιερώσει και νομοθετικά την ισχύ της κατάστασης ανάγκης. Και τονίζεται: Όταν ο Λαός δεινοπαθεί, δεν πληρώνεται ο τοκογλύφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου