Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

"Ελεύθεροι Πολίτες" και άλλα τινά...


Τις 13 Νέες Επιτροπές Στήριξης ανακοίνωσε σήμερα η κίνηση του ανεξάρτητου βουλευτή Βασίλη Οικονόμου «Ελεύθεροι Πολίτες». Οι επιτροπές αφορούν τους νομούς Αχαΐας, Αργολίδας και Καβάλας, τους δήμους Ναυπάκτου (Αιτωλοακαρνανίας), Θεσσαλονίκης (Α' Θεσσαλονίκης), Αμπελοκήπων - Μενεμένης (Α' Θεσσαλονίκης), Νεάπολης - Συκεών (Α' Θεσσαλονίκης), Δάφνης - Υμηττού (Β' Αθήνας), Διονύσου (Αττικής), Ωρωπού (Αττικής), Παιανίας - Γλυκών Νερών (Αττικής). Επίσης, ανακοινώθηκαν και τα ονόματα όσων απαρτίζουν τη Διασυντονιστική Επιτροπή Περιφέρειας Αττικής και την Επιτροπή Στήριξης Ελεύθερων Νέων Θεσσαλονίκης.
Κάτι τέτοιες ειδήσεις, οι οποίες δεν αφορούν τα λεγόμενα "μεγάλα κόμματα", δεν τυγχάνουν ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων, πόσο μάλλον όταν αναφέρονται σε κινήσεις σαν του Βασίλη Οικονόμου, ενός βουλευτή που μαζί με τον Γιάννη Δημαρά και τη Σοφία Σακοράφα, σήκωσαν το ανάστημά τους και αντιτάχθηκαν στο Μνημόνιο, όταν κάποιοι άλλοι έτρεμαν για τις έδρες τους.
Δυστυχώς, αυτοί οι παραπάνω τρεις έχουν γίνει... τρία κομμάτια (όπως άλλωστε και άλλοι πρώην του ΠΑΣΟΚ) και ο καθένας τους τραβάει τον δικό του δρόμο. Ειδικότερα οι Δημαράς - Οικονόμου που ξεκίνησαν μαζί και πριν καλά-καλά οργανωθούν χώρισαν.
Οι ελπίδες όλων των Ελλήνων, είναι να μην χαθούν οι ελεύθερες φωνές του Κοινοβουλίου και οι αξιοπρεπείς εκπρόσωποι, όπου και αν ανήκουν, όποιοι και αν είναι!
Αυτές τις μέρες γίνονται ζυμώσεις μήπως και προκύψει κάποια ενότητα στον ευρύτερο "αντιμνημονιακό" χώρο - από τα δεξιά μέχρι τα αριστερά. Ας κοιτάξουν τους "κοινούς παρανομαστές" και ας αφήσουν τα "επί μέρους". Έχουμε καιρό για έριδες. Τι διάολο Έλληνες είμαστε!
Βέβαια, απ' όσο δείχνουν τα πράγματα, θα αργήσουμε να δούμε εκλογές, αλλά καλού-κακού, ας μην αργοπορούμε. Το "διαίρει και βασίλευε" παραμονεύει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου