Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Το ΛΣ να μην εμποδίζει την φυγή των λαθρομεταναστών!

Παρακάτω δύο ανακοινώσεις από το Λιμενικό Σώμα, σχετικές με τη σύλληψη λαθρομεταναστών:
Σάββατο, 06 Μαρτίου 2010
Συνελήφθη, χθες στις 17.30, στο λιμάνι της Πάτρας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής, κατά την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, 35χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος, διότι διαπιστώθηκε ότι μετέφερε επιμελώς κρυμμένους μέσα στις παλετοθήκες του φορτίου του, τέσσερις (04) αλλοδαπούς, που δεν κατείχαν νόμιμα έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
Σε ανάλογο ταυτόχρονο έλεγχο, συνελήφθη, ένας 28χρονος αλλοδαπός οδηγός άλλου φορτηγού οχήματος, διότι προσπάθησε με τον ίδιο τρόπο να μεταφέρει στο εξωτερικό τέσσερις (04) ακόμη παράνομους μετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. Προανακρίσεις κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, ενώ τα δύο φορτηγά οχήματα κατασχέθηκαν.
Κυριακή , 07 Μαρτίου 2010
Συνελήφθη, σήμερα στις 00.20, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής, κατά την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, 36χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος με επικαθήμενο, διότι μετέφερε, επιμελώς κρυμμένους μέσα στο φορτίου του, τρεις (03) αλλοδαπούς, χωρίς νόμιμα έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. Σε ανάλογο ταυτόχρονο έλεγχο, συνελήφθη, σήμερα στις 00:10, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής, 29χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, διότι μετέφερε κρυμμένο εντός του καθίσματος του συνοδηγού έναν (01) αλλοδαπό, χωρίς νόμιμα έγγραφα. Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ τα οχήματα κατασχέθηκαν. Συνελήφθησαν, χθες στις 17.00, στο λιμάνι της Πάτρας, κατά την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, έξι (06) αλλοδαποί άνδρες, χωρίς νόμιμα έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας.
Και ένα ερώτημα:
Γιατί τους συνέλαβαν και δεν τους άφηναν τους ανθρώπους να πάνε να βρούνε την τύχη τους στη δυτική Ευρώπη, έτσι για να μάθουν οι εταίροι τι σημαίνει «έλλειμμα» τσίπας; Αφού δεν ενδιαφέρονται οι εταίροι για την είσοδο των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, τότε να μην ενδιαφερόμαστε κι εμείς για την έξοδό τους! Από τη στιγμή που η ευρωπαϊκή δύναμη «Φρόντεξ» δείχνει σαν... «φόλεξ», τότε κι εμείς να είμαστε λίγο χαλαροί, με όσους θέλουν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου