Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Χώρα για κλοπή, απάτη, ρουφιανιά και προστυχιά

Σήμερα η νέα γενιά πήρε το μάθημά της. Στην Ελλάδα του αύριο θα επιβιώσει κανείς, όπως ακριβώς επιβιώνει και στη σημερινή Ελλάδα. Δηλαδή με την κλοπή, την απάτη, τη ρουφιανιά και την προστυχιά. Όμως θα πρέπει να απουσιάζει η «τσίπα». Εσύ να ζεις σε βάρος των εκατομμυρίων κοροΐδων κι αυτοί ας σε βρίζουν κι ας σε εξευτελίζουν. Και να μην καταλαβαίνεις τίποτα! Άλλωστε, γιατί να σε νοιάζει; Δεν θα μένεις στην ίδια γειτονιά και ούτε θα έχεις τις ίδιες παρέες.
Αυτά τα «μάθε παιδί μου γράμματα» και «να γίνεις καλός άνθρωπος και χρήσιμος στην κοινωνία», είναι πεπαλαιωμένες ιδέες, που σήμερα αφορούν μόνον κάποια εκατομμύρια «δουλευταράδων», που επιπλέον πληρώνουν για όσα αρπάζουν οι άνευ τσίπας!
Η πατρίδα αλλάζει πρόσωπο. Οσονούπω ολοκληρώνεται η μεταλλαγή της. Στρώνουμε τα τραπέζια για να υποδεχτούμε την βόρεια πελατεία. Άλλωστε, τόσα χρόνια, το κυρίως μέλημα της εκπαίδευσης ήταν και είναι η πολυγλωσσία, για να εξυπηρετείται ο πελάτης, αλλά και το χαμηλού επιπέδου «ξεβράκωτο» τηλεοπτικό θέαμα.
Η αποβιομηχάνιση της Ελλάδας και η μετατροπή της σε χώρα παροχής υπηρεσιών, είναι πιά γεγονός. Ένα μικρό δείγμα, είναι η οδός Πειραιώς. Πόσο άσχημη ήταν τότε με τα εργοστάσια και πόσο όμορφη γίνεται τώρα με τα πολυτελή κτίρια, τα πολυκαταστήματα και τα μπουζουκομάγαζα! Και τη θαυμάζουν οι ραγιάδες!
«Δεν μας τρομάζουν τα νέα μέτρα», όπως λέει κι ο Λουκιανός Κηλαηδόνης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου