Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Γιατί να απεργούν αύριο οι δημοσιογράφοι;

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε χθες τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στη γενική πανεργατική απεργία της 11ης Μαρτίου. Και κηρύσσει σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, 24ωρη απεργία, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 11/3, έως τις 6 το πρωί της Παρασκευής 12/3.
Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους να μετάσχουν αποφασιστικά στην απεργία αλλά και στα συλλαλητήρια των εργατικών συνδικάτων.
Είναι άξιο απορίας για ποιό λόγο το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, τελευταία αποφασίζει να πραγματοποιούμε τις απεργίες, την ίδια ημέρα με τους άλλους εργαζόμενους και όχι μία μέρα πριν (ή μια μέρα μετά), όπως κάναμε κάποτε. Παρά το γεγονός ότι ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, βλέπουμε να πληρώνεται πολύ ακριβά η απουσία των ΜΜΕ από τις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια, συνεχίζουμε να είμαστε παροπλισμένοι, όταν μας χρειάζεται πραγματικά ο απεργός, ο διαδηλωτής και ο κάθε πολίτης. Αυτή η περίεργη τακτική, οδηγεί το λειτούργημά μας (σ.σ. ναι, το λειτούργημα!) στην περαιτέρω απαξίωση του επαγγέλματός μας, εισάγοντας στο χώρο την ισοπέδωση και αποδυναμώνοντας το όποιο κύρος μάς έχει απομένει.
Όταν απεργούν και διαδηλώνουν οι εργαζόμενοι, οι δημοσιογράφοι δεν τους ακολουθούν, αλλά βγαίνουν στους δρόμους για να καλύψουν τα όσα συμβαίνουν. Αυτή είναι η δουλειά μας – είτε συμφωνεί, είτε διαφωνεί η εξουσία! Τη δουλειά της και τη δουλειά μας! Τέλος πάντων…
Η ανακοίνωση που εκδόθηκε, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δηλώνει ότι σε συνεργασία με όλους τους εργαζόμενους στην ενημέρωση -όπως ήδη αποδεικνύεται από την συναπόφαση της Διασωματειακής Επιτροπής- θα αγωνιστεί για να αποσυρθούν τα κοινωνικά άδικα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα. Οι δημοσιογράφοι θα βαδίσουν, ως οφείλουν, μαζί με τους εργαζόμενους για την προστασία των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα, όμως, θα αγωνιστούν με αποφασιστικότητα για τα ειδικότερα αιτήματα των εργαζομένων στην ενημέρωση, απαιτώντας να σταματήσουν οι απολύσεις, να προστατευθούν το εισόδημα και οι εργασιακές σχέσεις και να γίνουν σεβαστές οι ΣΣΕ».
Τέλος τονίζεται πως:
«Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ προειδοποιεί την κυβέρνηση και τους εργοδότες στα ΜΜΕ ότι η απεργία της 11ης Μαρτίου θα είναι η αρχή ενός μακρού κύματος αγώνων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου