Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Απόφαση-φωτιά για εφοριακούς

Η -μέχρι τώρα- είδηση της... χιλιετίας, αφορά ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Το Βήμα» (κλικ ΕΔΩ), που υπογράφει ο συνάδελφος Πάνος Τσιμπούκης.
Πρόκειται για μία πρωτοφανή και θαρραλέα δικαστική απόφαση με την οποία ο γενικός επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου καλεί τους υπεύθυνους υπαλλήλους τριών Εφοριών της Θεσσαλονίκης, να επιστρέψουν στα δημόσια ταμεία 8,8 εκατομμύρια ευρώ - ποσόν που χαρακτηρίστηκε ως «παρανόμως κτηθέν» από την επιστροφή ΦΠΑ σε τρεις εταιρείες «μαϊμού» της Θεσσαλονίκης, με την προσκόμιση πλαστών βεβαιώσεων και εικονικών στοιχείων των τελωνειακών αρχών της συμπρωτεύουσας!
Και για όσους δεν γνωρίζουν, σε κάτι τέτοιες υποθέσεις, την «πληρώνει» το Δημόσιο (δηλαδή όλοι εμείς!) και ποτέ εκείνοι οι κρατικοί λειτουργοί, που δημιούργησαν το πρόβλημα. Έρχεται τώρα ο γενικός επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και καταλογίζει υπευθυνότητα στους ίδιους τους εφοριακούς!
Βέβαια, για κάτι τέτοιες υποθέσεις, πρέπει να γίνεται βαθιά δικαστική έρευνα, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να θεωρηθούν υπεύθυνοι εφοριακοί-θύματα των διαφόρων συμφερόντων.
Αξίζει να διαβαστεί το ρεπορτάζ.
*** Όπως βλέπουμε, υπάρχουν και άλλα θέματα (εκτός από το διαζύγιο Λάτσιου - Μενεγάκη), για να ασχοληθούν σήμερα τα κανάλια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου