Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

'Εμπρακτη συμμετοχή των εμπόρων στον αγώνα κατά της κρίσης

Με την αναγραφή της λέξης «Συμμετέχω» σε ένα αυτοκόλλητο, που θα επικολλάται στις βιτρίνες των καταστημάτων, συμμετέχει ενεργά και έμπρακτα η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) στο φετινό Ευρωπαϊκό Έτος Καταπολέμησης της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού. Και το «Συμμετέχω» θα δίνει το μήνυμα σε όσους ανέργους διαθέτουν την ειδική εκπτωτική κάρτα που θα εκδώσει ο ΟΑΕΔ, ότι το κατάστημα συμμετέχει στον αγώνα κατά της φτώχειας.
Όπως ανακοινώθηκε το πρωί από την ΕΣΕΕ έχουν ενημερωθεί οι ομοσπονδίες-μέλη της και ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης, δηλώνει σχετικά:
"Το ελληνικό εμπόριο κατανοεί ότι δεν πρόκειται απλώς για μία επέτειο, αντιθέτως αντιλαμβάνεται σε βάθος τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουνε φτωχοί συνάνθρωποί μας, προτίθεται να συμμετέχει σε αξιόλογες ενέργειες για την καταπολέμηση των δυσμενών συνθηκών από τις οποίες έχουμε επηρεαστεί όλοι.
Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΣΕΕ ανταποκρινόμενη θετικά στο κάλεσμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την συμμετοχή όλων των φορέων της αγοράς προκειμένου να ενισχυθεί η αγοραστική δύναμη των ανέργων, συμμετέχει εθελοντικά στην πρωτοβουλία στήριξης των ανέργων πελατών μας καταναλωτών.
Συγκεκριμένα, αμέσως μετά το τέλος της περιόδου των εκπτώσεων και καθ’ όλη την διάρκεια του έτους 2010 με την επίδειξη της ειδικής εκπτωτικής κάρτας που θα εκδώσει ο ΟΑΕΔ, θα μπορούν οι άνεργοι να αγοράζουν με ειδική έκπτωση, η οποία θα καθορίζεται κατά την διακριτική ευχέρεια της κάθε Εμπορικής Επιχείρησης, από τα καταστήματα μέλη των 255 Εμπορικών Συλλόγων σε όλη την Ελλάδα.
Η ΕΣΕΕ έχει ήδη ενημερώσει τις 13 Ομοσπονδίες μέλη της και προτίθεται να στηρίξει την πρωτοβουλία αυτή, με την δημιουργία και την διανομή αφισέτας ή αυτοκόλλητου το οποίο θα βρίσκεται στις προθήκες των καταστημάτων με το σύνθημα «Συμμετέχω».
Και καταλήγει: "Η έμπρακτη συμβολή του ελληνικού εμπορίου, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο κρίνεται απαραίτητη, ώστε η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός να περιοριστούν και να διασφαλιστεί μια κοινωνία καλύτερη για όλους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου