Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Μιχ. Παπακωνσταντίνου: Ο ευπατρίδης

Σήμερα στις 2 μ.μ. από τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α΄ Νεκροταφείου θα γίνει η κηδεία του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, που έφυγε προχθές σε ηλικία 91 χρόνων.
Ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, κατά γενική ομολογία, υπήρξε ευπατρίδης και σημαντική προσωπικότητα της πολιτικής.
Μπορεί το 1977 να εγκατέλειψε τη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα από την ΕΔΗΚ (εποχή Ζίγδη) και να αποστάτησε από το κόμμα που τον «γέννησε», κα ι τον
«ανέθρεψε», αλλά ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, ποτέ δεν έχασε την εκτίμηση, ούτε από κεντρώους συναγωνιστές του, αλλά ούτε και από την Ε(Σ)ΔΗΝ - τη νεολαία του Αλέκου Παναγούλη. Κι αυτό επειδή, οι περισσότεροι γνώριζαν ότι η αποχώρηση του Μιχ. Παπακωνσταντίνου από την ΕΔΗΚ, δεν έγινε επειδή «αλλαξοπίστεψε», αλλά γιατί δεν μπορούσε να «καταπολεμήσει» κάποιες λανθασμένες επιλογές τού αξέχαστου Γιάννη Ζίγδη, που υποβοήθησαν για την απομάκρυνση αρκετών ικανότατων στελεχών και τελικά πέτυχαν τη συρρίκνωση της ΕΔΗΚ. Ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, δεν έφυγε νύχτα από την ΕΔΗΚ, όπως κάποιοι άλλοι. Έφυγε με ψηλά το κεφάλι, όπως με ψηλά το κεφάλι προσχώρησε στη ΝΔ. Το ήθος του ανταγωνιζόταν την αξιοπρέπειά του.
Είμαι κι εγώ ένας, από εκείνους τους τότε νεολαίους, που στα δύσκολα χρόνια της ΕΔΗΚ και της Ε(Σ)ΔΗΝ, βρισκόμουν κάτω από την καθοδήγηση του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου. Και ήταν μεγίστη τιμή για όλους εμάς.

Θα μείνει για πάντα αξέχαστος
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου