Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Ταμεία: Περιουσία και "δομημένα"

«Από 21,8 δισ. ευρώ που την παραλάβαμε το 2004, η περιουσία των Ασφαλιστικών Ταμείων σήμερα ανέρχεται στα 36,2 δισ. ευρώ δηλαδή είναι αυξημένη κατά 65,8%. Οι αριθμοί αυτοί και μόνο αρκούν για να καταδείξουν το νοικοκύρεμα, την χρηστή διαχείριση και, εν τέλει, την επιτυχία της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης», δήλωσε πριν λίγο η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη, παραλαμβάνοντας τα στοιχεία της επίσημης καταμέτρησης της περιουσίας των Ασφαλιστικών Ταμείων που ολοκληρώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία χθες και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου.
Σύμφωνα με την καταμέτρηση αυτή, η συνολική περιουσία των Ταμείων στις 31/8/09 ήταν 31,6 δισ. ευρώ. Στο ποσό αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται το ποσό των 4,56 δισ. ευρώ, παλαιών οφειλών (από το 2001) του Δημοσίου προς το ΙΚΑ που μόλις πρόσφατα (1-9-09) χορήγησε το υπουργείο Οικονομίας στο ΙΚΑ, υπό μορφή ομολόγων του Δημοσίου. Αν προστεθεί το ποσό αυτό, τότε η συνολική περιουσία των Ταμείων σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 36,2 δισ. ευρώ.
Μήπως έχει υπ' όψιν της η κυρία Φάνη Πετραλιά κάτι περί "δομημένων ομολόγων" και πόσα εκατομμύρια χάθηκαν εις βάρος των ασφαλισμένων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου