Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Η περίπτωση του Πέτρου Δούκα

Το τι έχει προσφέρει και αποδώσει ο καθένας στην απερχόμενη κυβέρνηση, το ξέρει ο ίδιος, ολόκληρη η Ελλάδα και όσοι «εντός των τειχών» θέλουν να το γνωρίζουν. Έτσι, το «κόψιμό» του Πέτρου Δούκα από τους συνδυασμούς της ΝΔ, δεν νομίζω να τον μειώνει. Αντίθετα ίσως να αποτελεί και πράξη... προστασίας από τα όσα διαφαίνεται να συμβούν σε ενδεχόμενη ήττα του κυβερνώντος κόμματος.
Δεν τυγχάνω ψηφοφόρος της Περιφέρειας Αττικής, δεν γνωρίζω τον «καταδικασθέντα», ούτε καν έχουμε συναντηθεί. Η όποια σχέση μας προέρχεται από τα e-mail που δεχόμουν ως δημοσιογράφος, όταν κατείχε τις θέσεις τού υφυπουργού στα υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών. Και μέσα από αυτή την «παρακολούθηση» της πορείας του τον εκτίμησα και έκρινα ότι είναι ένας άξιος, κατάλληλος και χρήσιμος άνθρωπος για την κοινωνία.
Όσο για κάποιες άτυχες καταστάσεις και για τις οποίες δεν «τρώει κουτόχορτο» ο ελληνικός λαός, ίσως κάποιοι άλλοι θα έπρεπε να κάνουν... «χαρακίρι», αν είχαν ίχνος ευθιξίας...
Για την περίπτωση του Πέτρου Δούκα, δεν νομίζω να φταίνε τα άτομα ως φυσικά πρόσωπα, αλλά η εποχή μας και η νοοτροπία της. Και το «θύμα» δεν είναι ο Π. Δούκας, αλλά εκείνοι που θέλησαν να παίξουν τον άχαρο ρόλο ενός «θύτη», που δεν έχει αντιληφθεί ότι έχουμε περάσει στον 21ο αιώνα και ως φουκαράς συνεχίζει να... ποινικοποιεί την αξιοπρέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου