Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΡΘΡΟ

O πνιγμένος απ’ τα μαλλιά πιάνεται


Του
Δημήτρη Κωνσταντάρα


Ήταν πραγματικά εκπληκτικό αυτό που είπε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε μια πρωτοφανή αντιδημοκρατική ενέργεια με σκοπό την εξαπάτηση των ψηφοφόρων και την ενίσχυση της δικής του υποψηφιότητας στην εκλογική του περιφέρεια.
Δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι δήθεν «παρατηρείται αποσυσπείρωση των ψηφοφόρων του ΛΑ.Ο.Σ. και συσπείρωση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας».
Μόνον μάγος θα μπορούσε να το πει αυτό. Κι αν ο κ. Στυλιανίδης είναι μάγος, τότε γιατί τόσα χρόνια υπουργός δεν έβγαζε «το κουνέλι απ΄ το καπέλο»;
Όμως «ο πνιγμένος απ΄ τα μαλλιά πιάνεται». Μόνο που ο κ. Στυλιανίδης, ούτε καν πολλά μαλλιά έχει. Από πού να πιαστεί;
Κατά τ΄ άλλα, στην κρίσιμη συνάντησή μου με τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργο Καρατζαφέρη στα τέλη Ιουλίου με θέμα την τελική, κοινή μας απόφαση για πολιτική συνεργασία, πήγα με μια μικρή ομάδα εξειδικευμένων συνεργατών μου που όλοι τους έχουν και την ιδιότητα του φίλου μου.
Ένας απ΄ αυτούς ήταν ο 21χρονος επί πτυχίω αριστούχος φοιτητής της Νομικής Βαγγέλης Αυγουλάς. Η συζήτηση που κάναμε περιεστράφη σε πολλούς τομείς.
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. έπιασε "μεγάλη " κουβέντα με τον Βαγγέλη Αυγουλά δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον στα όσα είχε να του πει αυτό το προικισμένο παιδί.
Την Πέμπτη, 10 μέρες πριν από τις εκλογές, ο κ. Καρατζαφέρης έκανε επίσκεψη στο "Φάρο Τυφλών" της Καλλιθέας , προς τον οποίο έκανε και μια δωρεά 20.000 ευρώ για να αντιμετωπιστούν άμεσες ανάγκες του Φάρου. Και στη συνέχεια, μιλώντας με τους εκπροσώπους του "Φάρου Τυφλών" είπε μεταξύ άλλων:
"Πριν από μερικές μέρες συνάντησα ένα νέο παιδί με εξαιρετικές δυνατότητες στην πολιτική, μέσω του κ. Κωνσταντάρα. Εξεπλάγην από τις γνώσεις του και σκέπτομαι, συμβολικά, για να δώσω ένα κίνητρο και στους υπόλοιπους βουλευτές των άλλων κομμάτων, να του ζητήσω να γίνει στην νέα Βουλή μετακλητός υπάλληλος σε μία από τις 6 με 7 θέσεις που δικαιούται το κόμμα μας. Αυτό είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας".
Ο Βαγγέλης Αυγουλάς είναι αυτό το παιδί. Τυφλός εκ γενετής και βασικός συνεργάτης του πολιτικού μου γραφείου. Συνεργάζεται σε θέματα του γραφείου με τον επίσης νέο προγραμματιστή Σταύρο Τσιώρο. Ο Σταύρος είναι κινητικά ανάπηρος.
Κι αυτό είναι το δικό μου "μήνυμα αισιοδοξίας".

1 σχόλιο:

  1. 1)

    Πραγματικά, με αναστάτωσε και με συγκίνησε το άρθρο...
    Διαβάζω συχνά τα του κ. Κωνσταντάρα, είτε εδώ, είτε στης Ιουστίνης... και μου αρέσουν οι απόψεις του.

    2)

    Όμως, τώρα μόλις έμαθα και για ένα άλλο παιδί, τον Μάριο, γιο του φίλτατου Παντελή, όπου αρίστευσε στις επιδιώξεις του για ένα λαμπρό μέλλον.
    Συγχαρητήρια Φίλοι μου,

    Πάντα χαρούμενες ειδήσεις να έχετε,
    Υιώτα Στρατή
    "αστοριανή"
    Νέα Υόρκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή