Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Διαμαρτυρία και ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ από την ομογένεια της Μελβούρνης

Από το πολιτισμικό "Diasporic Literature Spot" των Ελλήνων και Ελληνιστών της Μελβούρνης, διανέμεται στο Διαδίκτυο το παρακάτω κείμενο-διαμαρυρία για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Και καλούν για συλλογή υπογραφών. Γράφουν:

Το κλείσιμο της ΕΡΤ μας επηρρεάζει αρνητικά. Επηρρεάζει τουλάχιστον τους αποδήμους, τους εκπαιδευτικούς, τους υπερήλικους και τις Ελληνικές οικογένειες γενικά. Επήρρεάζει όμως και τους εργαζομένους στην ΕΡΤ, τα τεράστιας σημασίας αρχεία τα οποία για πάρα πολλά χρόνια έχουν συγκεντρωθεί και με την κίνηση αυτή αμφισβητείται το μέλλον τους.
Η Ελληνόγλωσση εκπαίδευση του Ελληνισμού της Διασποράς χάνει με βάναυσο τρόπο ένα τεράστιας σημασίας αρχείο το οποίο χρησιμοποιούσε στην εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας εκτός Ελλάδας αλλά και στις ακριτικές περιοχές.
Η ομογένεια της Μελβούρνης Αυστραλίας αντιστέκεται σ' αυτή την απαράδεκτη κίνηση απομόνωσης του Ελληνισμού από τον κορμό, και βαίνει στα ίδια πλαίσια με την αποκοπή των πτήσεων της Ολυμπιακής στη Μελβούρνη και της μείωσης των εκπαιδευτικών που βοηθούσαν τα μέγιστα στην διδαχή της Ελληνικής γλώσσας ανά τον κόσμο. 
Οι κινήσεις αυτές όχι μόνον αντιβαίνουν στα όρια της λογικής αλλά είναι και αντιδημοκρατική, αυθαίρετη, ασυλλόγιστη, ανάρμοστη. Αν υπάρχει αδιαφάνεια στην ΕΡΤ γιατί δεν την ξεκαθαρίσαμε αντί να την κλείσουμε. Αν υπήρχε διαφθορά στην ΕΡΤ ποιος τη δημιούργησε, ποιανού παράδοξες αποφάσεις την στήριξαν και γιατί δεν αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα κατά μέτωπο αντί να κλείσουμε την καλή σύνδεση του γηγενή με τον απόδημο ελληνισμό;
Δεν αντιβαίνουμε στις κινήσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης για εξυγίανση της Ελληνικής κοινωνίας από τη διαφθορά, όμως η κίνηση αυτή δεν είναι λύση.
- Συμφωνούμε με τη διαφάνεια και εξυγίανση
- Συμφωνούμε με την πάταξη της διαφθορά σε όλες της τις μορφές
- Δεν συμφωνούμε με την αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική κίνηση
κλεισίματος της ΕΡΤ
Αν συμφωνείτε μαζί μας υπογράψτε αυτή την διαμαρτυρία (κλικ ΕΔΩ). 
Όσο περισσότερες φωνές ακουστούν τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να επαναλειτουργήσει αυτή η απαραίτητη υπηρεσία και σύνδεση του Ελληνισμού ανά τον κόσμο. 
Iakovos Garivaldis - Diasporic Literature Spot

P.O. Box 2343, Caulfield Junction, Vic 3161, Australia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου