Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Κατακριτέος... ο Τσίπρας για τον γιό του!

Ένα άρθρο κατά (;) του  Αλ. Τσίπρα δημοσίευσε έγκυρη κυριακάτικη εφημερίδα και προκάλεσε αξιολύπητο διαδικτυακό τσουνάμι!
Μεταξύ άλλων η σοβαρή εφημερίδα, μεταξύ άλλων έγραψε:
«επέλεξε να στείλει τον πρωτότοκο γιο του σε έναν από τους καλύτερους ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς της Αθήνας, στην Πλάκα. Και είμαι βέβαιος ότι ο κ. Τσίπρας έκανε -και τον τιμά αυτό- εκτενέστατη έρευνα πριν λάβει την απόφασή του, καθώς το εν λόγω σχολείο τυγχάνει και από τα ακριβότερα της πρωτεύουσας, με ετήσια δίδακτρα που φτάνουν τις 6.600 ευρώ. Αν το επιλέξει, δηλαδή, και για τον δευτερότοκο γιο του, η νηπιακή εκπαίδευση των παιδιών του θα του στοιχίζει περισσότερο από 1.000 ευρώ τον μήνα».
Εξ άλλου, μία έγκυρη ιστοσελίδα σχολίασε, μεταξύ άλλων γράφοντας:
«Ενας πολιτικός αρχηγός της Αριστεράς που είναι υπέρ της δημόσιας και δωρεάν παιδείας δεν είναι ασυνεπής προς τις θέσεις του όταν στέλνει το παιδί του σε ιδιωτικό σταθμό/σχολείο, γιατί ζητούμενό του είναι μια άλλη ποιότητα δημόσιας παιδείας που θα καθιστά αδιανόητη τη σκέψη καταφυγής στην ιδιωτική παιδεία».
Διαβάζοντας ο κάθε ανύποπτος πολίτης, τις δύο αυτές θέσεις, ίσως και να συμφωνούσε. Εάν το καλοσκεφτόταν, ίσως και να εξέφραζε μία απορία, όπως: «Μα, αν ήθελε ο Τσίπρας, θα μπορούσε να πάει το παιδάκι του σε δημόσιο ή δημοτικό παιδικό σταθμό;».
Κι αυτό διότι τα εισοδηματικά κριτήρια του Αλέξη Τσίπρα, όπως και κάθε άλλου πολιτικού, δεν επιτρέπουν να στέλνει τα παιδιά του σε δημόσιους ή δημοτικούς σταθμούς! (Οπότε;).
Στην περίπτωση δε, που έστελνε το παιδί του σε δημόσιο ή δημοτικό σταθμό, τότε δικαιολογημένα θα ήταν κατακριτέος! (Πώς είπατε;).
Βέβαια, στο παρελθόν υπήρξε πολιτικός που έστελνε τα παιδιά του σε δημόσιο σταθμό, αλλά το ατόπημα πέρασε σχεδόν απαρατήρητο...
>>> Κάτι δεν πάει καλά στο τμήμα προπαγάνδας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου