Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Κλικ στο blog της Ειρήνης!

Ο Σεπτέμβριος της επιστροφής ήταν ο πιo ζεστός ανά τους αιώνες λένε οι μετεωρολόγοι και ο πιo ψυχρός και ανάποδος λένε οι οικονομολόγοι!
Η Εirini the blog επέλεξε πάλι good news για την Ελλάδα -όσο και αν ακούγεται οξύμωρο- εμμένοντας στην καλή ψυχολογία παρά το χαμηλό βαρομετρικό...
Από τον Αύγουστο εγκαινιάσαμε τα αφιερώματα σε προσωπικότητες και σε αγαπημένους καλλιτέχνες την ιστορία των οποίων οπτικοποιούμε και συνθέτουμε με τα μαγικά "ραβδάκια" του google search και του you tube.
Αυτοκίνητο υδρογόνου, το Ecoracer έτοιμο να βγει στην αγορά, κατασκεύασε ομάδα φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Καίει ένα λίτρο για 434 χλμ ωστόσο η ελληνική νομοθεσία... κι εδώ βγαίνει ο δράκος!

Αυτά αναφέρει σε ένα σύντομο σημείωμά της η καλή φίλη και αξιόλογη συνάδελφος Ειρήνη Νικολοπούλου, για το τι διαθέτει η δημοσιογραφική "πραμάτεια" της στη διαδικτυακή της γωνιά (www.enikolopoulou.gr) γνωστή και ως "Εirini the blog". Ένας ιστοχώρος, χωρίς γκρίνιες (όπως το... "Εδώ Αθήναι"!), όπου γίνεται προσπάθεια να φιλοξενείται μία θεματογραφία, όπου προβάλλονται τα "καλά" μας και αυτά που μας "ανεβάζουν". Επί του προκειμένου...
ΘΕΜΑΤΑ
- Βενετία: Το διεθνές βραβείο Art Laguna σε Έλληνα φοιτητή από τη Θεσσαλονίκη.
- Βραβείο καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας στον 30χρονο Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργο Ζώη.
- Με 1 χρυσό, 3 ασημένια και 8 χάλκινα επέστρεψαν οι Παραολυμπιονίκες μας από το Λονδίνο.
- Η νεαρή ταλαντούχα Μαίρη Κατράντζου υποψήφια για σχεδιάστρια της χρονιάς στα Βρετανικά Βραβεία Μόδας! Περιμένουμε με αγωνία τα αποτελέσματα!
78 τα κρουαζιερόπλοια στην Κέρκυρα ως το τέλος Οκτωβρίου και ένα νέο με 4500 επιβάτες!
- Αγγελική Φράγκου, η Ελληνίδα που εμπιστεύεται η Wall Street αφού η Navios Maritime της οποίας ηγείται έφτασε στα ύψη της παγκόσμιας ναυτιλιακής αγοράς!
- Το Ελληνικό πρακτορείο γραφημάτων - δημιούργημα 4 αποφοίτων του ΕΜΠ «igraphics» διακρίνεται στον διεθνή διαγωνισμό information is beautiful για εφαρμογή interactive visualisation. Το ξέρατε;
- 11 άγνωστες μικρές επιχειρήσεις που κάνουν την Ελλάδα περήφανη σε όλο τον κόσμο! Διακρίθηκαν στα Great Taste Awards ανάμεσα σε 1000 "αντιπάλους" και 8000 προϊόντα! 
- Ελληνικά ντελικατέσεν που επιτέλους εκπροσωπούν την σύγχρονη γαστρονομία της χώρας μας κάνουν θραύση στην Ευρώπη! Δείτε τα!
- Το λάδι της Ερμιόνης ''πετάει'' σε 11 χώρες σε μοναδική συσκευασία.
- Και μπουκάλι μόνο για γκουρμέ δείπνο! Με τέτοιο επίπεδο θα πάμε μπροστά...
- Η βράβευση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δύο μικρών πανευρωπαϊκών πρωταθλητών στο σκάκι: Αναστασία Αβραμίδου & Ευγένιος Ιωαννίδης! Μεγάλο μπράβο!
- Το Πριγκιπάτο του Μονακό επιλέγει έναν Έλληνα γλύπτη τον Νίκο Φλώρο για να τιμήσει τη μνήμη της Grace Kelly με τα ευφάνταστα και καλαίσθητα έργα του.

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ 
- Μεγάλο αφιέρωμα στον Yves Saint Laurent, ένα λιοντάρι της μόδας που είχε γεννηθεί σαν σήμερα 
- Ένα αφιέρωμα στη ''γυναίκα που έπλασε ο Θεός'' - Brigitte Bardot για πάντα!
- Η 'Ελλη Λαμπέτη η μεγαλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός έφυγε 3 του Σεπτέμβρη... 
- 50 χρόνια πέρασαν από το θάνατο της Μέριλιν Μονρόε - Φωτογραφικό αφιέρωμα στην πιο πολυφωτογραφημένη γυναίκα του Χόλιγουντ!!
- Γουίτνεϋ Χιούστον, we'll always love you κι ας μην είχες bodyguard τον εαυτό σου...
= ''La Dolce Vita'' Μαρτσέλο Μαστρογιάνι - Ανίτα Έκμπεργκ: Μοναδικό Αφιέρωμα σε ένα απο τα αξέχαστα ζευγάρια του σινεμά!
- "Αυτό το αγόρι με τα μάτια τα μελιά"... Ο Μάνος Λοΐζος, έφυγε νωρίς πριν 30 χρόνια!
- Μουσικό Αφιέρωμα: 11 χρόνια χωρίς τον Στέλιο Καζαντζίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου