Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012

Ο Βάσος Λυσσαρίδης στην Αθήνα, για τον Νεοκλή ΣαρρήΟ Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, τιμώντας τη μνήμη του καθηγητή και προέδρου της ΕΔΗΚ Νεοκλή Σαρρή, οργανώνει το Σάββατο 20 Οκτωβρίου ( 10 π.μ.) εκδήλωση στην Αίθουσα Τελετών του Μεγάρου του (Δημοσθένους 117, Καλλιθέα), με θέμα: «Ο Νεοκλής Σαρρής ως πνευματική και αγωνιστική μορφή του Ελληνισμού».
Τον άλλο μήνα (19/11) συμπληρώνεται
χρόνος από την απώλεια του Ν. Σαρρή.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν, ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος ΛυσσαρίδηςΗ διανόηση στην υπηρεσία της πολιτικής»), ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος ΧαρακόπουλοςΝεοκλής Σαρρής, ο αληθινός Δάσκαλος»), ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Γιώργος Κοντογιώργης «Ο Νεοκλής Σαρρής ως μελετητής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και του Ελληνισμού της εποχής εκείνης», ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων - Στρατηγικών Σπουδών Παναγιώτης Ήφαιστος «Διεθνής πολιτική και ο ρόλος του πολιτικού στοχαστή», ο λέκτορας Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Νικόλαος Ραπτόπουλος «Η Συμβολή ενός Διδασκάλου στο γνωστικό πεδίο της Τουρκολογίας. Μία απόπειρα αποτίμησης του έργου του», ο συγγραφέας και εκδότης Γιώργος Καραμπελιάς «Ο Νεοκλής Σαρρής ως αγωνιστής της εθνικής ταυτότητάς μας», ο πρόεδρος Εφορείας Ορφανοτροφείου Πριγκήπου Δημήτριος Καρακάσης «Αναμνήσεις από τον παιδικό μου φίλο Νεοκλή». Συντονιστής θα είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Αντώνης Λαμπίδης.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθούν μαγνητοσκοπημένα αποσπάσματα ομιλιών του Νεοκλή Σαρρή, που καταδεικνύουν τη μαχητικότητα και τη θαρραλέα όσο και ασυμβίβαστη στάση του στα εθνικά μας θέματα.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου