Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Διαμαρτυρία και πανώ ενστόλων έξω από το Μαξίμου

Οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών και Ενώσεων των Σωμάτων Ασφαλείας, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, βρέθηκαν πριν περίπου δύο ώρες έξω από το Μέγαρο Μαξίμου όπου και παραμένουν, διαμαρτυρόμενοι στα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών για περικοπές στο μισθολόγιό τους.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν λίγο αναφέρεται:
Ζητάμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και θα επιδώσουμε ψήφισμα διαμαρτυρίας, έχοντας αναρτήσει, απέναντι από την κεντρική πύλη του Μαξίμου, πανό το οποίο γράφει: «Στο αγαθό της ασφάλειας του πολίτη δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές».
Παρών δήλωσε ο Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Κουνουγέρης Κωνσταντίνος, στην αυριανή Πανελλαδική Ένστολη Διαμαρτυρία που διοργανώνουν οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις των Σωμάτων Ασφαλείας. Τα προεδρεία ξεκίνησαν το πρωί επισκέψεις στα Αρχηγεία και απεύθυναν έκκληση στις ηγεσίες να καταστήσουν σαφές εντός και εκτός Ελλάδας, ότι οι συνεχιζόμενες παράλογες περικοπές οδηγούν σε προδιαγεγραμμένη κατάρρευση τα Σώματα Ασφαλείας.
«Δεν είμαστε προνομιούχοι κρατικοί υπάλληλοι. Εργαζόμαστε με ακατάστατα ωράρια σε Υπηρεσίες που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, συνήθως χωρίς τήρηση του ωραρίου εργασίας, χωρίς ουσιαστική αποζημίωση για τη νυχτερινή εργασία κ.λπ., και γι' αυτό προβάλλουμε μια δίκαιη λύση με την ψήφιση ενός άλλου μισθολογίου που θα λαμβάνει πραγματικά υπόψη του τις ανάγκες των ενστόλων για μια αξιοπρεπή επαγγελματική πορεία και διαβίωση».
Εν τω μεταξύ, η εικόνα που επικρατεί στα Σώματα Ασφαλείας έθεσαν οι πρόεδροι των ομοσπονδιών στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σε συνάντηση που έγινε μαζί του σήμερα.
Ο κ. Βενιζέλος δεσμεύτηκε να μεταφέρει στη συνάντηση των αρχηγών την εικόνα που του παρουσίασαν οι ομοσπονδίες, προκειμένου να συνεκτιμηθούν όλα αυτά στις τελικές αποφάσεις για την δέσμη των δημοσιονομικών μέτρων, τα οποία, όπως είπε, «πρέπει να έχουν εσωτερική ισορροπία και δικαιοσύνη».
*** Περισσότερα με video κλικ ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου