Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αντέχει τον πόνο από τον καρκίνο του, αλλά δεν αντέχει τον πόνο των συμπατριωτών του

Ρούσσος Παπαδάκης: Πρέπει να είμαστε ήρωες, όχι μηδενικά!

Άναυδο άφησε το ακροατήριο της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδας που έγινε στα Χανιά ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων, Ρούσσος Παπαδάκης, την ώρα που προσφώνησε τον συμπρόεδρο των Οικολόγων Πράσινων της Ευρωβουλής, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ. Μία προσφώνηση που θα μείνει στην ιστορία, όχι μόνον επειδή πρόκειται για μία συγκλονιστική εξομολόγηση ενός ανωτάτου δικαστικού, αλλά κυρίως για τη λεβεντιά του ανδρός και τον αγνό πατριωτισμό του. Να τι είπε στην προσφώνησή του ο Ρούσσος Παπαδάκης:
Στον αγωνιστή Κον Μπεντίτ,
Θα ήθελα να σας εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη για τη θαρραλέα στάση σας, αφού σκεφτήκατε τη τωρινή δοκιμασία που περνάει η χώρα μου. Σύντομα θα γιορτάσουμε την 44η επέτειο του Μάη του '68. Πιστεύω πως έχει έρθει η ώρα να ανοίξουμε ένα νέο κύκλο μίας νέας εποχής. Είναι καθήκον σας, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να το αρνηθείτε, είναι καθήκον σας και για τους ίδιους τους εαυτούς σας.
Ο Μαουρίς Μποντέλ αναφέρει ότι ένας άνδρας γίνεται άνθρωπος όταν υπερβαίνει τον εαυτό του και αυτό πρέπει να κάνουμε.
Μπορώ να αντέξω τον πόνο από τον καρκίνο μου, που πρόσφατα έγινε «συντροφιά» μου, αλλά δεν μπορώ να αντέξω τον πόνο του λαού μου που έχει γονατίσει και κομματιάζεται. Ούτε μπορώ να αντέξω τον πόνο χιλιάδων συνανθρώπων μου, οι οποίοι στερούνται της ελπίδας, των προοπτικών και του δικαιώματος στη ζωή, εξαιτίας των πράξεων κάποιων άπληστων, ανίκανων και διψασμένων για εξουσία πολιτικών. Αναρωτιέται κανείς ποιος τους έδωσε το δικαίωμα;
Τον επόμενο Μάη θα οδηγηθούμε σε μία νέα εποχή, παίρνοντας το… τρένο με τον τρόπο του Μαχάτμα Γκάντι, ειρηνικά χωρίς βία, αποκαθιστώντας τον ρυθμό της παγκόσμιας αρμονίας, έντεχνα συνυφασμένης με τον Πλατωνικό Ιδεαλισμό και τον Αριστοτελικό Ρεαλισμό, αλλά πάνω από όλα, φέρνοντας πίσω την αγάπη και την ηθική που έχουμε ξεχάσει. Για να οδηγήσουμε το τρένο της ανθρωπότητας στην Κοιλάδα των Ανθρώπινων Αξιών. Πρέπει να είμαστε ήρωες, όχι μηδενικά!
Πηγή: www.crime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου