Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Οι περικοπές, ίσως προκαλέσουν... ανατροπές!

Μην τυχόν και διαφύγει αυτός ο εισοδηματίας!
Η δέσμη μέτρων που καταρτίζεται από την κυβέρνηση περιλαμβάνει νέες περικοπές στις συντάξεις που κυμαίνονται από 2% μέχρι 15%. Και που θίγουν ακόμα και τα χαμηλά κλιμάκια των 700 ευρώ. Στο στόχο παραμένει η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, η αύξηση των ορίων ηλικίας και του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης. Και ας μην ξεχνάμε τους φόρους εισοδήματος και τα χαράτσια...
Κατά κοινή ομολογία, σε μία χώρα με βαθειά ύφεση, αυτά τα μέτρα είναι εντελώς ανόητα. Αποτελούν λύσεις που δίνουν κάποιοι μεταπτυχιακοί φημισμένων πανεπιστημίων, οι οποίοι έχουν μάθει από τους καθηγητές τους να αντιμετωπίζουν τα κοινωνικά προβλήματα με αριθμούς. 
Τους δίνεται το αιτούμενο και εκείνοι βάζουν τις καταστάσεις κάτω, αναγάγουν σε αριθμούς τα πάντα και προχωρούν στις εξισώσεις τους. Κάπως έτσι βγαίνουν τέτοιου είδους προτάσεις και προωθούνται στους πολιτικούς, να τις μελετήσουν, να τις εγκρίνουν και να τις εφαρμόσουν. 
Πριν όμως ληφθεί η απόφαση, τίθενται οι προτάσεις σε ανεπίσημη «δημόσια διαβούλευση»... Δηλαδή, να δουν ποιες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου και αναλόγως να πράξουν! 
Επειδή, λοιπόν βλέπουν ποιες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου, ας βγάλουν από το μυαλό τους την ιδέα των περικοπών σε μισθούς και σε συντάξεις. Ας κοιτάξουν για άλλες λύσεις και να μην διαχέεται ο φόβος για… έξοδο από την Ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή!  Όταν δεν έχεις ευρώ «τσακιστό», τι σε νοιάζει και αν επιστρέψουμε στη... μνα!  Ακόμη και το... Κολωνάκι τους πήρε χαμπάρι! Άλλοι είναι εκείνοι που τρέμουν! 
Το «δούλεμα» τέλειωσε, όπως τελείωσε και η «καψούρα» του Έλληνα για το ευρώ. Ο κόσμος έχει ξεπαραδιαστεί και κάθε άλλη απόπειρα για επιπλέον αφαίμαξη θα επιδεινώσει επιπλέον τις σχέσεις λαού και εξουσίας. Κι αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την κοινωνική αναστάτωση – ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Ας προσέξουν! 
Αν δεν μπορούν να χτυπήσουν «ψηλά» και να βρουν τα δισ. για να λύσουν το πρόβλημα της πατρίδας μας, ας τα παρατήσουν! «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει»! Μόνον οι Έλληνες πεθαίνουν δίπλα στους σκουπιδοτενεκέδες. Ας μην διερωτηθούμε ποιοί υπογράφουν τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου