«Είδαμε και τα πλεονεκτήματά του, αλλά και τα μειονεκτήματά του. Νομίζω ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε την πλούσια εμπειρία που αποκομίσαμε και να χτίσουμε ένα ΣΑΕ πιο αντιπροσωπευτικό και πιο δημιουργικό, που να έχει, όμως, τη δυνατότητα να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις του Απόδημου Ελληνισμού».
Όπως είδαμε στην προηγούμενη ανάρτηση, αυτό τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Τσιάρας στη συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» (ΝΥ).
Λίγες λέξεις με πολλά νοήματα και μακάρι το ΥΠΕΞ να μην έχει πέσει έξω στην αξιολόγησή του. Κι αυτό διότι μπορεί να υπάρχουν και λαμόγια με «παπιγιόν». που έχουν «έξωθεν καλή μαρτυρία», από κάτι οργανώσεις-φαντάσματα, με κάτι εξορμήσεις-μούφα και οι οποίοι φλερτάρουν με τον προεδρικό θώκο του ΣΑΕ ή και... κάποια βουλευτική έδρα!
Ευτυχώς όμως, όπως δείχνουν τα πράγματα έχουν γνώση οι φύλακες και η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, εκτός από αποφασισμένη, δείχνει να είναι ενημερωμένη, για το ποιός εργάστηκε για το ΣΑΕ και ποιός το είδε σαν εφαλτήριο άλλων δραστηριοτήτων.
Πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά οι υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών, για την εξεύρεση του νέου προσώπου που θα τεθεί επικεφαλής του ΣΑΕ, το οποίο οπωσδήποτε θα έχει θετική προϊστορία, με ενεργή και συνεχή παρουσία στα δρώμενα.
Είπε και κάτι άλλο ο κ. Τσιάρας στον «Εθνικό Κήρυκα», που μόλις το διάβασαν μερικοί, δεν αισθάνθηκαν και όμορφα…
«Πρέπει, να εστιάσουμε κυρίως στην αυτοοργάνωση και την αυτοχρηματοδότηση του θεσμού σε μία αυτοπεποίθηση που θα εμφυσήσει σε όλους τους απόδημους Έλληνες ότι το ΣΑΕ τούς ανήκει, αλλά και τους εκπροσωπεί».
Εκτός ότι το ΣΑΕ θα πρέπει να ανήκει σε όλους τους Έλληνες και όχι σε «ομάδες», μίλησε και περί αυτοχρηματοδότησης του θεσμού. Κάτι που σημαίνει ότι το ΣΑΕ δεν θα χορηγείται από το ελληνικό κράτος, αλλά από δικούς του πόρους, οι οποίοι από κάπου πρέπει να εξευρεθούν! Και τέτοιοι πόροι, όλοι το γνωρίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να εξευρεθούν από ευεργέτες, ούτε και από εράνους μεταξύ των μελών της Ομογένειας.
Πράγματι, η αυτοχρηματοδότηση αποτελεί ένα πρόβλημα, αλλά όπως όλα τα προβλήματα, έτσι και αυτό θα βρει τη λύση του.
Μια λύση η οποία αφ’ ενός θα «τροφοδοτεί» τη λειτουργία του ΣΑΕ και αφ’ ετέρου θα ενδυναμώνει το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού, ώστε να αποτελεί την «ομπρέλα» για τον κάθε ομογενή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου