Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Περικοπές, ακρίβεια και περιμένουν... φόρους!

Κάποτε υπήρχαν κάποιες ταμπελίτσες.
Τώρα τα ενεχυροδανειστήρια,
είναι το μοναδικό δείγμα ανάπτυξης
της ελληνικής οικονομίας!
Νέα σύσκεψη για το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρω έχει προγραμματιστεί για σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, εν όψει των επαφών που θα έχει ο Πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες σε Βερολίνο και Παρίσι, αλλά και της άφιξης του επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, την Τετάρτη στην Αθήνα.
Το οικονομικό επιτελείο φαίνεται πως έχει συμφωνήσει σε νέες περικοπές μισθών, ακόμα και στον στενό δημόσιο τομέα, καθώς και σε μειώσεις συντάξεων και επιδομάτων της τάξης των 4 δισ. ευρώ.
Όλο χαρά... στην Ελλάδα, που καταφέραμε να καλύψουμε τις απαιτήσεις των δανειστών μας.
Μια και θα συσκεφθούν σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, ίσως θα έπρεπε να συμπεριλάβουν στην κουβέντα τους και των παράγοντα «πυρκαγιές», διότι και η καταστροφή μιας χώρας από φυσικές (;) αιτίες έχει οικονομικό κόστος. Ένα κόστος που ίσως θα μπορούσε να γίνει (έστω!) αναφορά στην τρόϊκα, ώστε να ληφθεί υπ’ όψιν και να μειωθούν κάπως οι απαιτήσεις...
Η εν λόγω εικασία μπορεί να εκληφθεί και ως... ανέκδοτο, αλλά με τίποτα δεν μπορεί να βγάλει γέλιο αυτό που μέλλει να συμβεί ίσως και εντός του Σεπτεμβρίου!
Ωραία τα μέτρα, με τις περικοπές, την ανεργία και τις αυξήσεις των τιμών των προϊόντων, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένας κυβερνητικός συμβουλάτορας για να μας πει πώς μπορεί να σταθεί εντάξει με τις υποχρεώσεις του ένας μέσος πολίτης;
Υπάρχει και μία απορία που συνεχίζει να αιωρείται ακόμη και σε "πηγαδάκια" της Συγγρού. Δηλαδή, ενώ οι πάντες δέχονται ότι με την ύφεση και τη λιτότητα η χώρα βυθίζεται και ο λαός όλο εξαθλιθώνεται, γιατί γίνονται τα πάντα ώστε να επιδεινώνεται η κατάσταση; Και άραγε, τι εμποδίζει την κυβέρνηση να αποφασίσει μείωση του ΦΠΑ, σήμερα (τώρα!) και όχι από το 2013; 
Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι υπάρχουν «αόρατες» δυνάμεις και καλό θα κάνουν οι κυβερνώντες να αντιληφθούν ότι μία «ορατή» αντίδραση ήταν το «περιστατικό» της Ύδρας, που πολύ σύντομα αναμένεται να εξελιχθεί σε «σπορ»! 
Πώς; Εκτεθήκαμε στο εξωτερικό; Η Ύδρα εξέθεσε την Ελλάδα, ή μήπως η ανικανότητα των όσων μας κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια; Ας μην μετατίθενται οι ευθύνες σε έναν λαό, που μιά ζωή είναι καταδικασμένος να πληρώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου