Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Συνωστισμός... στη Στέγη του μεγάλου Σμυρνιού

Συζήτηση για τα  «κομμένα»  σχολικά βιβλία της Ιστορίας, οργανώνεται για αύριο το απόγευμα, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων πανεπιστημιακών.
Για την… ιστορία πρόκειται για βιβλία, στα οποία ανήκει και το περίφημο σχολικό εγχειρίδιο, στο οποίο αναφέρεται ως… συνωστισμός η μεγάλη σφαγή της Σμύρνης.
Τελευταία δε ένα άλλο βιβλίο, «ακυρώνει» τον χορό του Ζαλόγγου και αναφέρει ότι υπήρξε κι εκεί… συνωστισμός! Μάλιστα ο Γιώργος Καραμπελιάς έχει εκδώσει σχετικό βιβλίο-απάντηση σε αυτή την ανθελληνική «επιστημονική» άποψη.
Όσο περίεργο και αν φαίνεται, η εκδήλωση για τα «κομμένα» σχολικά βιβλία θα πραγματοποιηθεί στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση!
Πού βρήκαν να κάνουν την εκδήλωση... Στο ίδρυμα του λεβέντη Σμυρνιού που γνώρισε από κοντά την τουρκική θηριωδία και ήταν ένας από τους χιλιάδες πρόσφυγες που εγκατέλειψαν... συνωστιζόμενοι τη Σμύρνη...
Επόμενο είναι να «τρίζουν τα κόκκαλα» του μεγάλου Σμυρνιού Αριστοτέλη Ωνάση και να προκαλείται ψυχικός πόνος, για τους απογόνους των προσφύγων, αλλά και σε κάθε Έλληνα που έχει έστω «ακουστά» το πόσο ελληνικό αίμα χύθηκε το 1922…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου