Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Κρυφτείτε!... Έρχονται μηνύσεις και αγωγές!

Για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας συνελήφθη σήμερα, ένας επιχειρηματίας αλυσίδας σούπερ μάρκετ, επειδή (άκουσον - άκουσον!) ανήρτησε στον ιστοχώρο του την ομιλία ενός καθηγητή. Την ομιλία την πήρε από το βιβλίο του καθηγητή με "copy-paste" και ο καθηγητής ως έχων έννομο συμφέρον, του έκανε μήνυση για κλοπή ξένης πνευματικής ιδιοκτησίας! Ο επιχειρηματίας, λόγω της υφής του αδικήματος, συνελήφθη με την αυτόφωρο διαδικασία, αλλά λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.
Μετά από αυτή την περίπτωση, κάπου θα πρέπει να... τρέμουμε όλοι εμείς οι αναρχοαπατεώνες του Διαδικτύου, επειδή επιδιδόμαστε στο προσφιλές σπορ του "αρπάζειν"! Προϊόν αυτής της... παρανομίας είναι και η συγκεκριμένη είδηση, την οποία "βούτηξα" χωρίς να ρωτήσω από το nonews-news. Ώρες είναι για... αυτόφωρα!
*** Ωχ - ωχ!.. Κι άλλη... μήνυση εν όψει και μάλιστα από συνάδελφο που τόσα του οφείλω, τότε που δουλεύαμε στην εφημερίδα "Ακρόπολις". Από τον Δημήτρη Βάρο, στον οποίο ανήκει η παραπάνω φωτογραφία - σωστός πίνακας με την αλμύρα του Αιγαίου. Του την βούτηξα εν ψυχρώ, όταν στο σημερινό διαδικτυακό σεργιάνι μου, προσέκρουσα πάνω σε μία ιστοσελίδα-αποκάλυψη, με την υπογραφή του Δημήτρη! Να κάνετε κλικ ΕΔΩ και να την ψάξετε - έτσι, για να δείτε τι σημαίνει να σου τραγουδούν οι στίχοι κι εσύ να διαβάζεις χρώματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου