Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Το ΥΕΝ και η ασφάλεια της ακτοπλοΐας

Παρέμβαση στο Δελτίο Ειδήσεων του Alpha, αναφορικά με έρευνα της εταιρείας ADAC για τα ελληνικά επιβατηγά πλοία έκανε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, πλωτάρχης ΛΣ Νικ. Λαγκαδιανός και είπε:
«Τονίζουμε κατ΄ αρχήν σαν υπουργείο με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι για θέματα ασφαλείας πλοίων της ακτοπλοΐας δεν υπάρχει και δεν τίθεται η παραμικρή αμφισβήτηση. Δεν είναι δυνατόν οι συγκοινωνίες οι ακτοπλοϊκές της πατρίδας μας να αξιολογούνται από ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες μάλιστα κάθε χρόνο συστηματικά πράττουν το ίδιο πράγμα, πλήττοντας καίρια ή προσπαθώντας τουλάχιστον να πλήξουν καίρια τον τουρισμό μας. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι τα πλοία επιθεωρούνται και πιστοποιούνται σύμφωνα με τη διεθνή κοινοτική αλλά και την εθνική νομοθεσία. Και για το σκοπό αυτό διενεργούνται έλεγχοι και επιθεωρήσεις από το Κλιμάκιο Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίών όσο και από τα κατά τόπους Κλιμάκια των Λιμενικών Αρχών. Εντοπίζουν όλες τις παραβάσεις, σάς διαβεβαιώ. Από τη λίστα των πλοίων που σημειώνει η γερμανική εταιρεία ένα πλοίο έχει ήδη αποσυρθεί από την ελληνική ακτοπλοΐα που είναι το SARDINIA VERA.
Εμείς δεν περιμένουμε μια ιδιωτική επιχείρηση να μας πει αν υπάρχουν ή όχι υπάρχουν ελλείψεις. Σας λέω κατηγορηματικά διενεργούνται έλεγχοι και επιθεωρήσεις από τα Κλιμάκια και από αναγνωρισμένους Οργανισμούς και Νηογνώμονες κατά εξουσιοδότηση της Αρχής.
Τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας των πλοίων εκδίδονται από τους πιο έγκυρους διεθνείς οργανισμούς και σας πληροφορώ ότι ανταποκρινόμαστε στα αυστηρότερα των κριτηρίων και επ΄ αυτού δεν δεχόμαστε καμία αμφισβήτηση από καμία ιδιωτική εταιρεία. Προβλήματα ασφαλείας στα πλοία, κάθετα και κατηγορηματικά δεν υπάρχουν. Δεν πρέπει να υπάρχει κανένας φόβος στους επιβάτες της ακτοπλοΐας ότι υπάρχουν θέματα ασφαλείας από μια έκθεση αμφιβόλου εγκυρότητας. Σας επαναλαμβάνω ότι τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας των πλοίων εκδίδονται από τους εγκυρότερους Διεθνείς Οργανισμούς και δεν τίθεται αμφισβήτηση επ΄ αυτού και ανταποκρινόμαστε σταπιο αυστηρά των κριτηρίων που μπορούν να τεθούν για τα πλοία της ακτοπλοΐας μας.
Δεν μπορούμε να δεχθούμε σε καμιά περίπτωση, μια τέτοια έκθεση να αντιστρέψει όλη την εικόνα του Κλάδου Επιθεώρησης Πλοίων και όλης της προσπάθειας που γίνεται για τα πλοία της ακτοπλοίας μας, τα οποία σαφώς είναι ασφαλέστατα. Μέσα στο καλοκαίρι έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες, χιλιάδες δρομολόγια και νομίζω ότι το επιβατικό κοινό έχει εξυπηρετηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν μπορεί να έρχεται μια ιδιωτική έρευνα και να μας ανατρέπει αυτό το πραγματικά πολύ καλό αποτέλεσμα.
Δεν είπα ότι δεν διερευνούμε και δεν εξετάζουμε τις καταγγελίες. Δεν δεχόμαστε όμως σε καμιά περίπτωση να δημιουργείται μια εικόνα, η οποία είναι βλαπτική για την ακτοπλοΐα της χώρας μας και κατ΄ επέκταση για τον τουρισμό της χώρας μας
».

1 σχόλιο:

  1. Α, ναι, σίγουρα δεν υπάρχουν λαδωμένοι έλεγχοι. Ακριβώς όπως και με τα Ι.Χ. επιβατικά..
    Που ακούστηκε υπάλληλος των ΚΤΕΟ να λαδώνεται για να χρήσει ένα όχημα κατάλληλο..
    Έτσι και με τα πλοία..
    Κανένας δεν παίζει το κεφάλι του κορώνα-γράμματα όταν ταξιδεύει μ΄αυτά..
    ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ!

    (πόσες μπαρούφες θα ακούσουμε ακόμα;)


    ©

    ΑπάντησηΔιαγραφή