Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Στα 47 του έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Ανδρέας Αναγνώστου - Σοκ, θλίψη και "γιατί;"...


Του 
Χ.Κ. Λαζαρόπουλου 
από το

Ένα από τα καλύτερα παιδιά του ρεπορτάζ, ο Ανδρέας Αναγνώστου έφυγε ξαφνικά από κοντά μας σε ηλικία 47 ετών.
Γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 1966 στην Ηλιούπολη και από πολύ νωρίς έδειξε την αγάπη του για τη δημοσιογραφία, την οποία τίμησε με τον καλύτερο τρόπο. Από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 ο Ανδρέας Αναγνώστου εντάχθηκε στην ομάδα των ρεπόρτερ της «Απογευματινής».
Οι ικανότητές του και ο άμεσος λόγος του ανέδειξαν τον Αναγνώστου, στον οποίο ανατέθηκε το πειραϊκό και το ναυτιλιακό ρεπορτάζ. Λίγο καιρό αργότερα προσλήφθηκε και από το Mega Channel με το ίδιο αντικείμενο.
Διακρίθηκε για τις έρευνες που έκανε σχετικά με τα κυκλώματα στις φυλακές Κορυδαλλού αλλά και τα κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων στο λιμάνι του Πειραιά, στα μέσα της δεκαετίας του ’90.
Στην «Απογευματινή» παρέμεινε έως το τέλος βιώνοντας με όλο το υπόλοιπο συντακτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό πρωτοφανείς δοκιμασίες στα χρονικά του Τύπου.
Θαύμαζε τον αείμνηστο Νάσο Μπότση, τον οποίο είχε πρότυπό του. Έλεγε ότι η εφημερίδα είναι το οξυγόνο του δημοσιογράφου διότι μέσα από κεί υπάρχει, σκέφτεται, εκφράζεται και δημιουργεί. Ήταν από τα πρόσωπα που συνέδεσαν τη σταδιοδρομία τους με ένα τόσο ιστορικό φύλλο, όπως ήταν η «Απογευματινή».
Μετά το κλείσιμο της εφημερίδας έκανε το μεγάλο τόλμημα. Εξέδωσε την τοπική εφημερίδα «Τα Νέα της Ηλιούπολης» και δημιούργησε την ιστοσελίδα AtticaPress”. Πάντοτε παρακολουθούσε τις εξελίξεις και ήταν ιδιαίτερα διακριτικός σε όλα. Καλή αντάμωση Αντρίκο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου