Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Και οι στρατιωτικοί στους δρόμους - Συλλαλητήριο αύριο στις 4 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος

Δημιουργήθηκε από την Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (ΑΚίΣ) 

Συγκέντρωση αύριο Σάββατο, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 16:00, θα πραγματοποιήσουν οι εν ενεργεία και οι εν αποστρατεία στρατιωτικοί, ύστερα από κάλεσμα των Ενώσεων Αποστράτων, Συνδέσμων και Συλλόγων των εν ενεργεία στρατιωτικών, ενώ συμμετοχή έχουν δηλώσει και οι ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας. Θα ακολουθήσει πορεία στην πλατεία Συντάγματος και επίδοση ψηφίσματος στη Βουλή.
Σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Όργανο Δράσεων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών, τονίζει: «Διανύοντας τον τέταρτο χρόνο της δημοσιονομικής προσαρμογής οι Έλληνες Στρατιωτικοί οδηγηθήκαμε στην εξαθλίωση και στη φτωχοποίηση, με ακατανόητη εμμονή των κυβερνήσεων να συνεχίζουν να παραγνωρίζουν το κρίσιμο έργο των Ενόπλων Δυνάμεων, εκχωρώντας εθνική κυριαρχία στους δανειστές μας, που εισέβαλαν χωρίς όρια στο στενό πυρήνα της Εθνικής μας Άμυνας, στοχοποιώντας το ηθικό όλων μας».
Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη κινητοποίηση απόστρατων και εν ενεργεία στρατιωτικών, στην οποία συμμετέχουν και οι Ενώσεις Αποστράτων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, οι οποίες εποπτεύονται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Οι τελευταίες δεν είχαν πάρει μέρος στην πρώτη μαζική ένστολη διαμαρτυρία, που είχε γίνει στην παλαιά Βουλή στις 12 Σεπτέμβρη 2012, ούτε στην επόμενη την 1η Νοέμβρη 2012.
Η νέα συγκέντρωση πραγματοποιείται μέσα σε συνθήκες τρομοκρατίας, σύμφωνα με την πάγια κυβερνητική τακτική. Έρχεται λίγες μέρες μετά την τιμωρία με 10ήμερη φυλάκιση του προέδρου και του γραμματέα του Συνδέσμου Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Ο ίδιος επίσης εξέδωσε διαταγή με την οποία απαγορεύει στους εν ενεργεία στρατιωτικούς, να συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, φέροντας τη στολή τους. Σε ανάλογη ενέργεια είχε προβεί αμέσως μετά την συγκέντρωση του περασμένου Σεπτέμβρη και εν όψει των κινητοποιήσεων που είχαν κηρυχτεί από το συνδικαλιστικό κίνημα για το επόμενο διάστημα.
Από το http://www.902.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου