Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Των Αγίων Αναργύρων κατοίκων της Ελλάδας

Των Αγίων Αναργύρων αύριο και οι ανάργυροι κάτοικοι Ελλάδος, έχουν την τιμητική τους! Προ αυτού, η Ελλάδα τους κάνει ένα... δώρο με τους συντελεστές του ΦΠΑ, από το 21% στο 23%, από το 10% στο 11% και από το 5% στο 5,5%.
Δηλαδή, επελέγη η κατάλληλη μέρα για να αλλάξει η ζωή μας, προς τέρψιν του κάθε λαμόγιου και του κάθε αργυρώνητου.
Μεταξύ άλλων, με την επιβολή ΦΠΑ 11%, προκύπτουν αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί και οι αυτοκινητιστές θα είναι υποχρεωμένοι να εκδίδουν αποδείξεις.
Και όλα αυτά, εκτός της μεγάλης στέρησης που άρχισε να σεργιανάει στους δρόμους και να παίρνει τον fredo της στα ρετιρέ, έχουμε και τα παρακάτω τραπεζικά δεδομένα. Όπως:
Νέα πτώση κατέγραψαν τον Μάϊο, οι καταθέσεις των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων για πέμπτο συνεχή μήνα. Σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, από τις αρχές του έτους οι απώλειες φθάνουν πλέον στα 18 δισ. €.
Εν τω μεταξύ, εφιάλτης έχουν γίνει για 520.000 ελληνικά νοικοκυριά οι δόσεις δανείων και πιστωτικών καρτών, αφού το 1 στα 5 νοικοκυριά καθυστερεί να πληρώσει τις δόσεις δανείων και καρτών από 30 μέχρι 90 μέρες, ενώ τα 3 στα 100 νοικοκυριά έχουν προχωρήσει σε παύση πληρωμών.
Ας ευχηθούμε να έχουμε καλό μήνα κι ας σηκωθούμε από τους καναπέδες, γιατί αυτός ο «μονόδρομος» κάπου δείχνει να «μυρίζει», αφού δεν έχει ακουστεί κανένα «μέτρο» για τους λωποδύτες που «τ’ αρπάξανε», για τα διάφορα λαμόγια που συνεχίζουν να «τα πιάνουν», όπως και για όσους έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν. Είναι κάπως περίεργο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου