Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε σήμερα ομόφωνα να κηρύξει αύριο 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, αντιδρώντας μαζί με όλα τα εργατικά συνδικάτα της χώρας στην απειλή για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ απαιτεί να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και καλεί την κυβέρνηση να σεβαστεί τα δικαιώματα και τις προσδοκίες των ασφαλισμένων.
Η ΕΣΗΕΑ απορρίπτει κάθε σχέδιο που οδηγεί σε αύξηση των ορίων ηλικίας, μείωση των συντάξεων και περιορισμό των κατακτήσεων στην περίθαλψη.
Το ΔΣ υπογραμμίζει ιδιαίτερα τον κίνδυνο μαζικής αύξησης των απολύσεων μετά το νομοσχέδιο, που διευκολύνει τις ομαδικές απολύσεις και μειώνει τις αποζημιώσεις απόλυσης.
Υπογραμμίζει ότι η πολιτική της κατεδάφισης του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, της αύξησης της ανεργίας και της «ελαστικοποίησης» των εργασιακών σχέσεων, που προωθούν η κυβέρνηση, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, θα βρουν απέναντί τους τη μαζική αντίσταση των εργαζομένων.
Τέλος, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν στα εργατικά συλλαλητήρια.
Βέβαια, θα ήταν προτιμότερο να μην απεργούσαμε απεργούσαμε κι εμείς μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, για ευνοήτυς λόγους, αλλά να που συμβαίνει και πάλι! Τέλος πάντων. Ακολουθούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου