Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Το Σαββατοκύριακο της μεγάλης απόφασης

Ναι. Δυστυχώς βρισκόμαστε ήδη στα πλοκάμια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Το δήλωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, πριν λίγες ώρες στη Βουλή. Ας όψονται κι ό,τι μέλλει γενέσθαι, δεν θα φταίνε ούτε οι αντιεξουσιαστές, ούτε κανείς! Ηθικοί αυτουργοί θα είναι εκείνοι που με τις πολιτικές τους πυροδοτούν το ήδη τεταμένο και υπόκωφο κλίμα.
Ναι. Η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα να χάσει μέρος της κυριαρχίας της, αφού τα πάντα από εδώ και πέρα θα ελέγχονται και θα αποφασίζονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Εφ’ όσον η χώρα έφτασε σε αυτό το σημείο, η κυβέρνηση θα μπορούσε να εκφράσει ένα αίτημα στην Ε.Ε., ώστε να απαγκιστρωθεί η Ελλάδα από την ελευθεριότητα τού εμπορίου και να προχωρήσει σε μέτρα αντίστασης, κατά της κερδοσκοπίας και των μαυραγοριτών.
Ίσως κάποιοι δεν έχουν πάρει χαμπάρι, το πόση ανεργία, το πόση στέρηση και το πόση πείνα θα αντιμετωπίσει ο ελληνικός λαός με αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων.
Για να μην αποβεί αυτό το Σαββατοκύριακο μοιραίο για το αύριο των παιδιών μας, μακάρι η κυβέρνηση να προτιμήσει τον ληστρικό ευρωπαϊκό τόκο του 5%, παρά το.. φιλελληνικό 2,5% του ΔΝΤ, το οποίο θα κοστίσει πολύ ακριβά για τον ελληνικό λαό.
Στην περίπτωση,που δεν έχει αλλάξει τίποτα μέχρι τη Δευτέρα, τότε ο λαϊκός ξεσηκωμός θα είναι μάλλον θέμα ημερών. Κι ας μην ψάχνουμε τους φταίχτες...

1 σχόλιο:

  1. Φίλε Παντελή
    Όσο κι΄αν θέλουμε εμείς και όσο και αν παρακαλάμε το ΔΝΤ δεν θα το αποφύγουμε. Γιά ένα απλό λόγο. Διότι αποτελεί μέρος του μεγάλου κόλπου από το οποίο η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεφύγει με κανέναν τρόπο.
    Όλα είναι υπολογισμένα από τους μεγάλους μαέστρους του οικονομικού παιγνιδιού. Το ευρώ και η Ε.Ε πρέπει να χτυπηθούν και θα χτυπηθούν μόνο μέσω ενός θύματος και αυτό το θύμα λέγεται Ελλάς.
    Δυσατυχώς φίλε. Κι' εσύ κι' εγώ από μιά επαγγελματική θέση τα βλέπουμε τα γέγονότα πως έρχονται Καλή σου μέρα
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή