Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Βγενόπουλος εν όψει!


Της
Θεοδοσίας Κοντζόγλου
από το
www.atticapress.gr

Στην κοινωνία των Χανίων παρουσιάστηκε σήμερα το πολυτελές επιβατηγό, οχηματαγωγό πλοίο BLUE HORIZON της BLUE STAR FERRIES. Στην εκδήλωση παρέστη ο πρόεδρος της MARFIN INVESTEMΕNT GROUP, Ανδρέας Βγενόπουλος.
Με εισιτήρια που αρχίζουν από 19 ευρώ, ήδη το πλοίο (εδώ και μία εβδομάδα) συνδέει τον Πειραιά με τα Χανιά ενώ, όπως είπε ο κ. Βγενόπουλος, «η εταιρεία θα συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες της στα Χανιά όπως και στο Ηράκλειο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες».
Το πλοίο αναπτύσσει ταχύτητα 23 μιλίων, εκτελεί το ταξίδι μέσα σε επτά ώρες, διαθέτει άνετους και πολυτελείς χώρους και καμπίνες, ενώ έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 1505 επιβάτες και 900 οχήματα.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Βγενόπουλος κατέκρινε το πρόγραμμα εξόδου από την οικονομική κρίση που ακολουθεί η Κυβέρνηση, λέγοντας ότι δεν έπεισε κανέναν γι' αυτό και ότι, ενώ οι μεγάλες επιχειρήσεις θα μπορούσαν να συνδράμουν στην προσπάθεια, δεν είναι διατεθειμένες να πετάξουν λεφτά σε ένα άδειο βαρέλι, ιδιαίτερα μάλιστα όταν σήμερα δεν υπάρχει πουθενά στην ατζέντα της Κυβέρνησης πρόγραμμα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της MIG κατέκρινε επίσης το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή οι φορολογούμενοι πληρώνουν τους πιλότους της Ολυμπιακής, οι οποίοι αρνήθηκαν να εργοδοτηθούν από την OLYMPIC.
«Γι αυτό», είπε, «καμία επιχείρηση δεν θα έκανε δωρεά στο κράτος, για να πληρώνει αργόμισθους».
Καταργούνται οι άγονες γραμμές!
Τέλος ο κ. Βγενόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να περικόψει επιδοτούμενες γραμμές που εξυπηρετούν τα άγονα νησιά μας στο πλαίσιο της εξοικονόμησης πόρων.
Όπως ανέφερε, η BLUE STAR έλαβε επιστολή από τον υφυπουργό μεταφορών, Νίκο Σηφουνάκη ο οποίος έθεσε θέμα μείωσης των επιδοτήσεων, ξεκαθαρίζοντας ότι υπό διαφορετικές συνθήκες τα επιδοτούμενα δρομολόγια θα καταργηθούν.
Όπως πληροφορηθήκαμε, ο κ. Σηφουνάκης ζήτησε μείωση των επιδοτήσεων κατά 10%, κάτι που καμιά εταιρεία δεν αποδέχτηκε, λόγω της μείωσης του μεταφορικού έργου αλλά και της αύξησης του κόστους των καυσίμων.
«Η Ελλάδα θα μετράει θύματα»
Επιχειρώντας μία πρόβλεψη, ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι οι εταιρείες που έχουν μικρά δάνεια θα είναι εκείνες που θα επιβιώσουν στο τέλος της κρίσης, προσθέτοντας ότι όταν η Ελλάδα βγει από το χάος, σίγουρα θα μετράει θύματα.
Χαρακτηριστικά, μάλιστα, είπε και ένα ανέκδοτο, σύμφωνα με το οποίο δύο φίλοι που βρίσκονταν στη ζούγκλα, βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία τίγρη ενώ ξεκουράζονταν, έχοντας βγάλει τα παπούτσια τους. Τότε, ο ένας άρχισε αμέσως να φοράει τα δικά του παπούτσια κάνοντας τον δεύτερο να απορήσει:
- «Μα καλά, πιστεύεις ότι θα τρέξεις και θα είσαι πιο γρήγορος από την τίγρη»;
- «Όχι, του απάντησε ο πρώτος, αλλά πιστεύω ότι σίγουρα θα είμαι πιο γρήγορος από σένα».
«Εμείς στη MIG έχουμε "βάλει τα παπούτσια μας" από καιρό», πρόσθεσε ο κ. Βγενόπουλος, ενώ χαριτολογώντας, κατέληξε: «Το καλύτερο καθημερινό πρόγραμμα του Έλληνα είναι να ξυπνά το πρωί, να πίνει γάλα ΔΕΛΤΑ, να τρώει κρουασάν SEVEN DAYS,να περνά από τη MARFIN να βλέπει τις καταθέσεις του, να παίρνει το γεύμα του στα GOODY'S, να ταξιδεύει με πλοία της BLUE STAR στα νησιά και να γυρίζει τον κόσμο με την OLYMPIC».
*****

Εξ άλλου, ο Ανδρέζας Βγενόπουλος είπε και:


"Νομίζω ότι μεγάλες επιχειρήσεις είναι έτοιμες να συμβάλουν σε ένα πρόγραμμα βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά θεωρώ ότι δεν θα ήταν ορθό, όπως μπορεί να πιστεύει ο πολύς ο κόσμος, πετώντας λεφτά σε ένα άδειο βαρέλι. Τι σημαίνει ένα άδειο βαρέλι... Σημαίνει, ότι αυτή την στιγμή προς το παρών υπάρχει ένα πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης το όποιο δεν έχει πείσει απολύτως κανένα ,δεν έχει πείσει εμάς, δεν έχει πείσει τον ελληνικό λαό δεν έχει πείσει τις διεθνείς αγορές. Περιμένομε να δούμε πιο θα είναι το καινούργιο πρόγραμμα που θα βγει, για να δούμε τι προοπτικές επιβίωσης και ανάπτυξης έχει η χώρα". Και... "Για να προχωρήσει η χώρα χρειάζεται αρμονία μεταξύ κοινωνίας και πολιτικής και για να υπάρξει αυτό το πράγμα χρειάζονται δυο πράγματα. "Χρειάζεται να εφαρμοσθεί με απόφαση της βουλής πόθεν για όλους τους πολιτικούς και το δεύτερο ότι πρέπει να μας δοθούν τα στοιχεία που είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός προεκλογικά και έλεγε που πήγαν τα λεφτά. Διότι αν δεν υπάρξει μια κάθαρση στην πολιτική ζωή του τόπου στις δύσκολες στιγμές που έρχονται είναι εγγυημένη η κοινωνική κρίση ακόμα και το πολιτικό χάος. Θα πρέπει να καταλάβουν οι πολιτικοί ότι πρέπει να περάσουν την διαδικασία αυτοκάθαρσης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου