Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Επιστροφή στις σημιτικές μέρες...

Μέρες παντοδυναμίας του σημιτικού ΠαΣοΚ θύμισε χθες με τις εξαγγελίες του ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφης, καθώς ήταν σαν να ακούγαμε τον κ. Χριστοδουλάκη! Ό,τι αντιλαϊκό, αντικοινωνικό και ηλίθιο μέτρο είχε πάρει τότε το ΠαΣοΚ, παίρνει τώρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Αψυχολόγητα και θρασύτατα φορολογικά μέτρα πέραν κάθε αντοχής και ανοχής. Μία σωστή φοροεισπρακτική επιδρομή και με την επιχειρηματικότητα να τελεί πάλι υπό διωγμό, προς χάριν των ολίγων και των κάθε είδους λαμόγιων.
Η εκτίναξη του δημόσιου χρέους, από τα 167,7 δισ. ευρώ που το παρέλαβε η ΝΔ, έφτασε φέτος στα 251,9 δισ. και η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις αποτυχίες της στην οικονομία καταφεύγοντας στην εύκολη λύση της παραπέρα φορολόγησης αυτών που παράγουν τον πλούτο, στραγγαλίζοντας οικονομικά τούς επιχειρηματίες και τούς εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.
Με τα «τρελλά» αυτά οικονομικά μέτρα, τα οποία θα υποδεχθεί με απάθεια ο απαθής Έλληνας, συμβαίνουν δύο πράγματα. Από τη μιά επιβραβεύεται η ανικανότητα για πάταξη της φοροδιαφυγής και από την άλλη ωθούνται οι πολίτες να καταφεύγουν στην παραοικονομία, διότι ουδείς φοροφυγάς φαίνεται να ενοχλείται.
Τέλος, δείχνει κάπως περίεργο, για το πώς δίνεται τόσο σημασία στην είσπραξη των οφειλών από ανθρώπους που ίσως έχουν υποστεί οικονομική καταστροφή και τόση αδιαφορία για την πάταξη της φοροδιαφυγής, από άλλους που διαθέτουν βίλλες, κυκλοφορούν με... τριαξονικά τζιπ και γενικά έχουν υπερπολυτελή διαβίωση. Αν οι αρμόδιοι δεν γνωρίζουν ποιοί είναι αυτοί οι τύποι κι εκείνες οι όμορφες, ας ξεφυλλίσουν κανένα life style περιοδικό ή ας παρακολουθήσουν κάποιο «μεσημεριάτικο». Τι λέω τώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου