Παρασκευή 25 Ιουλίου 2008

Το πιό φτηνό κρέας είναι το ανθρώπινο...

Στους 8 έφτασαν οι νεκροί και στους 4 οι τραυματίες, από την χθεσινή εργατική τραγωδία μέσα στα αμπάρια του δεξαμενόπλοιου «Friendship Gas», στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος. Βέβαια, δεν βάζει κανείς το χέρι στο Ευαγγέλιο ότι μόνον οι παραπάνω 12 πήγαν για το τελευταίο μεροκάματο του τρόμου... Τώρα, όσο για τα αίτια, θα έφταιγαν οι... ίδιοι οι εργαζόμενοι που δεν είχαν πάρει μέτρα ασφαλείας! Δηλαδή, όπως συμβαίνει πάντα, διότι... ποτέ δεν φταίνε εκείνοι οι οποίοι εντέλλονται να διαθέτουν, να επιβλέπουν και να ελέγχουν τα μέτρα ασφαλείας. Άλλωστε, οι «λεβέντες» που επιβλέπουν την απόδοση των εργαζομένων, δεν έχουν αποστολή να κοιτάνε εάν τηρούνται από τους τεχνίτες τα μέτρα ασφαλείας, αλλά μήπως τυχόν τολμήσει κανείς να πιεί ένα ποτήρι νερό, να πάρει μιά «μικρή ανάσα».
Οι εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, κήρυξαν τριήμερη απεργία. Έγιναν έκτροπα στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, γιατί δεν άνοιξε η πόρτα για τους απεργούς. Ποιοί και γιατί δεν επέτρεψαν την είσοδο αντιπροσωπείας των εργαζομένων; Τι να πει κανείς...
Η τραγωδία θα ξεχαστεί πολύ σύντομα, διότι το απάνθρωπο σύστημα εκλαμβάνει τον άνθρωπο ως "αναλώσιμο προϊόν". Εξαιρούνται όσοι κατάφεραν να ξεφύγουν από τους «πολλούς». Που σημαίνει ότι η τραγωδία θα ήταν πιό... τραγωδία, με τηλεοπτικά δάκρυα και λυγμούς, εάν η τραγωδία συνέβαινε στις καμπίνες κάποιας θαλαμηγού και εάν τα θύματα ήταν «επώνυμοι».
Υ/Γ Ας μην συνεχίσω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου