Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

Εμπρός για την Ευρώπη των πολιτών!

Σήμερα αρχίζει το εξάμηνο της γαλλικής προεδρίας στην ΕΕ και η Ευρώπη -με βάση όσα δήλωσε ο κ. Νικολά Σαρκοζύ- ίσως μπορεί να ελπίζει σε πιό «ανθρώπινες» μέρες.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, στόχο της προεδρίας αποτελεί και ο τρόπος για το πώς θα κάνουμε την Ευρώπη να προστατεύει την καθημερινή ζωή των Ευρωπαίων.
Παρά το γεγονός ότι ο κ. Σαρκοζύ έχει αποκτήσει συμπάθειες στην Ελλάδα, λόγω των θέσεών του (και των... φρεγατών του) για τα εθνικά μας θέματα, αυτό δεν σημαίνει ότι (μας) κάνει χάρη στους Ευρωπαίους. Διότι, καμμιά φορά η ανάγκη τού (ευρωπαϊκού) κεφαλαίου, επιβάλει και φιλολαϊκές πολιτικές...
Τόσα χρόνια είχε... αγνοηθεί το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι δεν είναι αντικείμενα, επειδή κάποια «μπουμπούκια» νόμισαν πως θα μπορούσαν να χτίσουν πύργους πάνω στα κορμιά εξαθλιωμένων πολιτών. Αφού όμως είδαν ότι τα όνειρά τους δεν μπορούν να βγουν σε λαούς συνηθισμένους σε απαιτήσεις, και αφού είδαν τους (εκτός Ελλάδος...) λαϊκούς ξεσηκωμούς, είπαν να κάνουν ένα βήμα πίσω. Όσο είναι καιρός δηλαδή, διότι π.χ. μπορεί στην Ελλάδα να δημιουργούμε ουρές για την Μαντόνα, αλλά τα πλιάτσικα στα σούπερ μάρκετ δεν αποτελούν μόδα της στιγμής...
***
Ένα «κλικ» εδώ για να διαβάσετε ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ του in.gr για τις δηλώσεις Σαρκοζύ, εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου