Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Στον Παπούλια για το Ασφαλιστικό

Την πλήρη διαφωνία τους για τον ληστρικό ασφαλιστικό νόμο, που ανατρέπει κοινωνικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, και με τη μέθοδο των ενοποιήσεων δημεύει τους πόρους και τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων, εξέφρασαν στη συνάντησή τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, οι πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Παξινός, του ΤΕΕ, Ιωάννης Αλαβάνος, της Π.Ο.Ε.ΣΥ., Δημήτρης Τσαλαπάτης και εκπρόσωποι των υγειονομικών, συμβολαιογράφων και φαρμακοποιών.
Για περισσότερα, ένα κλικ στα Σχόλια

1 σχόλιο:

  1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος τους συνομιλητές του, χαρακτήρισε τη συνάντηση μαζί τους ως σημαντική και τόνισε ότι "γνωρίζω τους αγώνες και τις δραστηριότητές σας. Εκπροσωπείτε τα ζωντανά κομμάτια της κοινωνίας και πρωτοπορείτε σε πολλά πράγματα".
    Μετά το πέρας της συνάντησης ο πρόεδρος της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας Δημήτρης Παξινός δήλωσε ότι "εκφράσαμε τις απόψεις μας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό και τις συνέπειες που έχει, όχι μόνο στο χώρο τον επιστημονικό, αλλά ευρύτερα στον κοινωνικό χώρο".
    Ο κ. Παξινός είπε ακόμη ότι ήδη έχει συσταθεί ομάδα νομικών η οποία επεξεργάζεται τα μέτρα που θα λάβουν οι επιστήμονες και τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.
    Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιάννης Αλαβάνος είπε ότι κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος επιβεβαίωσε τη γνωστή ευαισθησία του για τα κοινωνικά προβλήματα. Πρόσθεσε ότι μετέφερε στον κ. Κ. Παπούλια την αντίθεση των μηχανικών για τον νέο ασφαλιστικό νόμο και πρόσθεσε ότι οι μηχανικοί της χώρας θα αγωνιστούν, σε νομικό επίπεδο, τόσο στα


    ελληνικά όσο και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, ώστε "να έχουμε νόμους που θα λύνουν το πρόβλημα της ασφάλισης".
    Ο Γιάννης Αλαβάνος σημείωσε επίσης ότι έθεσε το θέμα του ρόλου που παίζουν οι φορείς, ως θεσμοθετημένοι σύμβουλοι της πολιτείας, για τον οποία είπε πως δεν είναι ικανοποιητικός.
    Ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΣΥ. Δημήτρης Τσαλαπάτης δήλωσε ότι "ενημερώσαμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πλήρη αντίθεση του δημοσιογραφικού κόσμου στις ρυθμίσεις αυτές, που δεν είναι ρυθμίσεις, είναι απορρύθμιση κοινωνική και του ανακοίνωσα ότι οι δημοσιογραφικές ενώσεις όλης της χώρας, που συνεδρίασαν χθες μαζί με το ΔΣ της Π.Ο.Ε.ΣΥ., οι δημοσιογράφοι, είναι αποφασισμένοι και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και να εφαρμόσουν συνδικαλιστικά μέτρα κι οποιοδήποτε νομικό μέτρο για την ακύρωση του νόμου αυτού στην πράξη".
    Ο Δ. Τσαλαπάτης πρόσθεσε ότι "εκφράσαμε προς τον κ. Κ. Παπούλια την πλήρη αντίθεσή μας στην δήμευση των πόρων από τα ταμεία μας και το βασικότερο είναι ότι με τον τρόπο αυτό, που χειρίζεται η κυβέρνηση το θέμα για τα δημοσιογραφικά ταμεία, υπάρχει άμεσος κίνδυνος χειραγώγησης της ενημέρωσης".
    Πριν από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΣΥ. συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π., Ν. Κιάο και Π. Τσούτσια, καθώς και με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Ε.Σ.Η.Ε.Α., Π. Σόμπολο και Κ. Μπετινάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή