Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Κάποιο σάπιο όζει στο βασίλειο της... αφασίας!

ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ κατασχέσεων και οι κοινοποιήσεις προγραμμάτων για πλειστηριασμούς πέφτουν κατά χιλιάδες, ενώ 12.000 οικογένειες ξεσπιτώνονται και 18.000 πολίτες χάνουν τα αυτοκίνητά τους. Ας αφήσουμε τα περίπου 100 χιλιάδες ακίνητα που πουλήθηκαν "όσο κι όσο" για να μην βγουν στο "σφυρί". Σκληρή η πραγματικότητα και πικρά τα εν λόγω στοιχεία που δημοσιοποίησε η Εθνική Ομοσπονδία Προστασίας Καταναλωτών και Δανειοληπτών Ελλάδος…
ΜΑΛΛΟΝ απαίδευτη είναι η διαπίστωση, ότι "τρέχουν και παίρνουν δάνεια δίχως να υπολογίσουν εάν τους το επιτρέπει αυτό η τσέπη τους". Να βγαίνει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γκαργκάνας και να καλεί τις τράπεζες να μην χορηγούν εύκολα δάνεια! Είχε δίκιο – δεν λέω… Αλλά κάποιος έπρεπε να εξηγήσει στον κόσμο, για ποιόν λόγο να μην παίρνει εύκολα δάνεια, γιατί δεν είμαστε όλοι υποψιασμένοι! Δεν λέω "σπουδαγμένοι", διότι εάν κρίνω από τους "οικονομικούς εγκεφάλους", μάλλον θα πρέπει να δηλώνουμε… "αριστούχοι δημοτικού" και να τό ‘χουμε καμάρι!
ΠΟΙΟΣ βγήκε να πει στον κόσμο, ότι η δόση του δανείου των 500 ευρώ αύριο θα κοστίζε διπλάσια και τριπλάσια, όχι από τα επιτόκια, αλλά από την καλπάζουσα ακρίβεια, που στην Ελλάδα η αισχροκέρδεια έχει εξευτελίσει το "σκληρό νόμισμα" που λέγεται ευρώ; Πού να περισσέψουν χρήματα στον μισθοσυντήρητο, ο οποίος παίρνει τα ίδια με την εποχή που σύναψε το δάνειο και το κόστος ζωής, δεν του επιτρέπει να φάει ούτε… γίγαντες! (Στα 10 ευρώ το κιλό!)
ΥΠΗΡΞΑΜΕ «ρομαντικοί» που κάποια στιγμή πιστέψαμε, ότι με την είσοδο του ευρώ, θα λειτουργήσει σωστά ο ανταγωνισμός, καθώς θα είναι αρκετά ορατή η σύγκριση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Δεν ήμασταν τόσο καχύποπτοι, για να μαντέψουμε ότι οι επί των οικονομικών μας θα ήσαν τόσο ανίκανοι, ή απλώς… απρόσεκτοι ή και ανόητοι! Κι αυτό διότι δεν θα ήθελε κανείς να πιστέψει ότι γνώριζαν τι θα συμβεί και το υποβοηθούσαν με τη σιωπή τους… Και για όποιον δεν κατάλαβε, στην «σοσιαλιστική» κυβέρνηση Σημίτη αναφέρομαι - και συγγνώμη εάν θίγονται φίλοι…
ΕΠΙΣΗΣ, το… sorry μου και για τους σημερινούς φίλους και γνωστούς, οι οποίοι: ή δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι δεν βρίσκονται ακόμη στην αντιπολίτευση, ή δεν τους έχει πει κανείς ότι είναι συνεχιστές της αντιλαϊκής πολιτικής Σημίτη. Εκτός και αν το… γνωρίζουν και κοιτάζουν μόνον τούς περί αυτών και το πώς θα διάγουν σεμνά και… ταπεινά! Μέχρι πότε όμως… Γιατί, όταν η ανεργία με την ανέχεια πλήττουν σπιτικά με 50χρονους και 25χρονους (πατέρες και γιούς) τότε κάποιο σάπιο όζει στο βασίλειο της... αφασίας και δεν αποκλείεται να γίνει της… Καλομοίρας! (Τι μου φταίει η κοπέλα…).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου