Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

SOS >>> Οι Ευρωπαίοι υπογράφουν για να μην πούμε το νερό - "νεράκι"!


Η καμπάνια της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ για τη συγκέντρωση υπογραφών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών συνεχίζεται με επιτυχία. 
Η ανταπόκριση των πολιτών στο αίτημα «Πες ΟΧΙ στην Ιδιωτικοποίηση του Νερού» είναι πολύ θερμή και ήδη έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες υπογραφές.

Παρά το γεγονός ότι η ΕΥΔΑΠ, είναι κερδοφόρος επιχείρηση, κάποιοι έχουν βαλθεί να την «σκοτώσουν». Και δεν πρωτοτυπούν, διότι αποτελεί πλέον κοινό μυστικό ότι κάποιοι άλλοι «μεγάλοι» κινούν τα νήματα ώστε το νερό -αυτό το «Θείο Αγαθό»- να εμπορευματοποιηθεί και να μην αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα.
Σχετικά πρόσφατα, ο πρόεδρος της Nestle κ. Peter Brabeck σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι το νερό δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα, άσχετα αν «είναι το πιο σημαντικό αγαθό πρώτης ύλης στον κόσμο». Υπογράμμισε δε ότι «η ιδιωτικοποίηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί η δίκαιη κατανομή του» και ισχυρίστηκε ότι «η ιδέα ότι το νερό είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα προέρχεται από εξτρεμιστικές ΜΚΟ» και πως «το νερό είναι ένα τρόφιμο όπως και κάθε άλλο, και πρέπει να έχει μια αξία στην αγορά».
Το άτομο, παραζαλισμένο ίσως από την κατάρα ενός  άπληστου πλουτοκράτη, έφτασε στο σημείο να... επιτεθεί στην ιδέα ότι «η φύση και τα προϊόντα της είναι αγαθά» και είπε πως «το γεγονός ότι οι άνθρωποι είναι πλέον σε θέση να αντισταθούν στην κυριαρχία της φύσης είναι ένα μεγάλο επίτευγμα». Ακόμη ο τύπος, επιτίθεται και στη βιολογική γεωργία υποστηρίζοντας ότι «η γενετική τροποποίηση είναι καλύτερη»! 
Και όλα αυτά διότι ο... σπάνιος πιστεύει πως «η μέγιστη κοινωνική ευθύνη του κάθε προέδρου εταιριών είναι να βγάζει όσο το δυνατόν περισσότερο κέρδος, έτσι ώστε οι άνθρωποι να έχουν θέσεις εργασίας»! Τέλος σημειώνεται, ότι η Nestle είναι η μεγαλύτερη εταιρεία εμφιαλωμένου νερού στον κόσμο...
Όποιος λοιπόν, πιστεύει ότι ο -κατά τα άλλα- κ. Peter Brabeck κάνει λάθος, τότε ας συμμετάσχει στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία, προκειμένου να διαμηνύσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι «το νερό αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα» και να ζητήσει «να θεσπιστεί νομοθεσία για να εξασφαλιστεί η προστασία αυτού του δικαιώματος».
Μία υπογραφή ΕΔΩ κατά της λειψυδρίας κάνει καλό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου